avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces drum privat persoana neindreptatita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces drum privat persoana neindreptatita

Buna ziua! Suntem 4 proprietati private care avem acces la drumul principal printr-un drum privat. Fiecare proprietate detine in proprietate 1/4 din drumul privat. O a cincea proprietate, vecina cu drumul privat dar care nu are drept de proprietate asupra lui are o poarta care da in drumul privat iar acum isi face o a doua poarta care da tot in drumul privat. Mentionez ca a cincea proprietate are acces direct la drumul public iar portile care dau in drumul privat sunt secundare. Are dreptul acest al 5-lea proprietar sa isi faca aceste porti care dau in drumul privat fara sa ceara acordul proprietarilor drumului? Este legal? Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Drum de servitute niculescusorin niculescusorin Pe langa proprietatea mea s-a creat un drum de servitute de catre vecina mea . La inceput a existat o poarta de acces pentru cei care si-au construit locuinte ... (vezi toată discuția)
Cale de acces proprietate cschipor cschipor Buna ziua, Apelez si eu la rabdarea dumneavoastra cu urmatoarea situatie: Sunt proprietarul unui teren care a facut parte dintr-o bucata mai mare, ... (vezi toată discuția)
Interzis cu exceptia riveranilor Sebastian 19 7 9 Sebastian 19 7 9 Va rog un raspuns Cum este defint un drum marcat cu indicatorul acces interzis cu exceptia riveranilor Drum public sau privat (vezi toată discuția)