avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de retentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de retentie imobiliara

Buna ziua. Un contract notarial intre doua persoane fizice. Casa veche, fara utilitati, abandonata de 16 ani. "Nenumit" in continut, dar cu titlul "de inchiriere", necesar musai, pentru subanchirierea unei activitati economice. Pe 5 ani, 2010-2015. Prelungit in aceeazi zi cu semnatura privata pe inca 5 ani. Prelungirea apoi, pe inca un an daca nici una din parti...etc. Esenta contractului a fost de fapt "repararea si aducerea intr-o stare de siguranta si aspect placut". Si subsemnatul "drept exclusiv de cumparare" (dupa intabulare. "Iar daca refuz, pretul imbunatatirilor sa fie negociat". Clauze putine, ca intre prieteni. Fara incertituduni. Sa investesc si sa o cumpar, ori sa mi se plateasca cheltuielile. Pana aici, ok. Am facut o investitie consistenta si si i-am dat utilizare de biroruri. Trei camere, 3 birouri, 3 societati. Acum primesc notificare de ...evacuare, in conf. cu art referitor la locatiune. Evident am raspuns avocatului ca ignor notificarea, intrucat contractul nu are legatura (sau nu-i de esenta locatiunii). Intrebare: daca nu voi fi chemat in judecata, ori ma rog, executare silita, pe ce cale ma pot prevala de dreptul de retentie? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Somatia de evacuare catre subchiriasi marcel.damaschin marcel.damaschin Buna ziua. O speta interesanta zic eu. Un contract intre 2 parti, din care una este proprietarul, cealalta chirias care trebuie sa faca si sa dreaga, etc, o ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a-mi vinde/notare creanta in cartea funciara marcel.damaschin marcel.damaschin Buna dimineata! Detin in chirie un imobil cu contract noatarial pe 5 ani si inca 5 cu act sub semnatura privata. 2010-2015, respecrtiv, 2015-2020. L-am luat o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor! revin cu o intrebare: actiunea in constatrea ... marcel.damaschin marcel.damaschin Buna ziua tuturor! Revin cu o intrebare: actiunea in constatrea dreptului de retentie imobiliara de catre chrias pentru cheltuiele de imbunatatiri cu acordul ... (vezi toată discuția)