Bună ziua! Anul acesta voi începe anul I de facultate și aș vrea să dau meditații din materia de admitere, însă nu știu cum pot plăti taxele aferente banilor pe care i-aș primi. Aș prefera să înființez un PFA, însă nu am nicio diplomă profesională pe care să o depun în acest sens, iar dacă aș înființa o firmă am înțeles că ar trebui să plătesc sume considerabile pentru asigurările de angajat. Există vreo metodă de fiscalizare cu taxe relativ mici dar pentru care nu mi-ar trebui o diplomă în domeniul educației? Am înțeles că formele actuale vor suferi modificări anul viitor, m-ar interesa să fie valabil ceea ce fac și începând cu 2023. Mulțumesc mult!
Orice venit obtinut poate fi declarat la ANAF (incepand cu data primului castig) ca persoana fizica independenta (PFI) in baza unei declaratii. Se emite chitanta (chitantier inregistrat la ANAF). SE tine evidenta pe registru intrari-iesiri. Se pot deduce cheltuieli. Se plateste impozit si taxe trimestrial.
Pfa manichiura
babosmelinda
Buna ziua asi vrea sa ma interesez pas cu pas ce acte/formulare trebuie ca sa pot lucra ca manichiurist la locuinta proprie ,ce criterii/facilitati sunt cat ... (vezi toată discuția)