avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... raspunsuri contradictorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

raspunsuri contradictorii

"certificatul de mostenitor atesta doar calitatea de mostenitor , nu si dreptul de proprietate" - am citat un avocat
Atunci cum este posibil ca un cadastrist sa intabuleze dreptul de proprietate doar cu un certificat de mostenitor? Mai mult , notarul a acceptat incheierea contractului de vanzare- cumparare a cotei de 5/8 care apartinea unuia dintre mostenitori
Cel mai recent răspuns: vali_085 , utilizator 12:42, 20 Ianuarie 2010
Cu tot respectul dar este gresita afirmatia dlui avocat. Pe baza certificatului de mostenitor, in care sunt evidentiate toate bunurile care au apartinut defunctului si cotele care revin fiecarui mostenitor, fiecare mostenitor se ia in evidenta la primarie, administratie financiara, OCPI, etc. cu cota parte ce i-a revenit prin mostenire.
Daca nu sunt probleme este OK.
Si din ce ziceti nu exista probleme.
buna ziua!
este posibil ca la intabularea dr de prop s fi fost depuse in copie legalizata si actele mai vechi.
cu privire la conttarctul de vanzare cumparare, nu scrie in istoricul imobilului cum s-a dobandit aceasta cota parte?
"parte ca bun propriu prin cumparare in baza contractului X, parte prin mostenire in baza CM Y"
Pana la urma un mostenitor isi poate vinde cota sa indiviza cu ajutorul certificatului de mostenitor, fara a deschide iesirea in indiviziune?
parte din mostenire in baza CM

Alte discuții în legătură

Vanzare cot indiviza cu un mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Nasa mea detine un certificat de mostenitor dupa decesul sotului ei, care a avut trei copii (ai sotului decedat) din prima casatorie in care s-a ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune fara voia mostenitorilor vali_085 vali_085 Buna ziua! Nasei mele i-a decedat sotul si s-a deschis succesiunea. Atunci s-a impartit garsoniera in care a locuit, intre ea si copii vitregi( care nu au avut ... (vezi toată discuția)
Partajul suprafetelor ce nu sunt trecute in certificatul de mostenitor emyo emyo Buna ziua, M-ati putea indruma cu urmatoarea dilema? Se da un certificat de mostenitor \"A\" cu 3 mostenitori si o lista de bunuri ce fac parte din masa ... (vezi toată discuția)