Buna ziua. Am participat la un concurs la o institutie publica. Eu am fost clasata pe locul II. Persoana care a castigat concursul nu s-a prezentat la serviciu. Am intrebat care este procedura in continuare si mi s-a spus ca legea nu imi permite sa ocup postul. Mentionez ca eu ocup o functie in cadrul acestei institutii si am participat la concurs pentru postul scos.Multumesc!
1. pentru personal contractual
HG 286/2011
art. 40
(1) Candidaţii declaraţi admişi la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale sunt obligaţi să se prezinte la post în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data afişării.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în urma formulării unei cereri scrise şi temeinic motivate, candidatul declarat "admis" la concurs poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afişarea rezultatului concursului, un termen ulterior de prezentare la post, care nu poate depăşi 30 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului.
(3) În cazul admiterii la concursul pentru ocuparea unui post temporar vacant, contractul de muncă se încheie pe perioada absenţei titularului postului. (4) În cazul neprezentării la post la termenul stabilit la alin. (1) şi în lipsa unei înştiinţări potrivit alin. (2), postul este declarat vacant, urmând să se comunice candidatului care a obţinut nota finală imediat inferioară posibilitatea de a ocupa postul respectiv.
2. pentru functionari publkici
art. 78^1
Neprezentarea candidatului declarat admis la data prevăzută în actul administrativ de numire pentru începerea activității, cu excepția situațiilor cauzate de forță majoră sau de caz fortuit, definite conform legislației în vigoare, atrage revocarea actului administrativ de numire. Autoritatea sau instituția publică organizatoare a concursului notifică următorul candidat din lista cuprinzând punctajele finale ale concursului, pentru a se prezenta în vederea numirii în funcția publică. Neprezentarea în vederea numirii determină reluarea procedurii până la notificarea ultimului candidat care a obținut punctajul minim necesar potrivit prevederilor prezentei hotărâri, iar dacă nici ultimul candidat care a obținut punctajul minim necesar nu se prezintă în vederea numirii, postul rămâne vacant, urmând să se organizeze un nou concurs în condițiile legii.
Concurs
liviugrosanu
Buna ziua,
As dori sa stiu daca o persoana aflata in concediu prenatal poate participa la un concurs pentru ocuparea unui post intr-o institutie publica ?Daca ... (vezi toată discuția)
Cic si angajarea
Adriana1106
Buna ziua! Sunt in CIC si vreau sa dau concurs la stat pentru un alt post decat cel pe care am lucrat inainte de nastere. In cazul in care promovez concursull, ... (vezi toată discuția)