avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul Cota parte indiviza la bloc cu unități ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul Cota parte indiviza la bloc cu unități comerciale ...

Cum se calculează Cota parte indiviza la un bloc care are unități comerciale la parter. Blocul are 3 scări iar unitățile comerciale sunt la parter. Se ia in calcul SUT si suprafața comerciala? sau numai strict apartamentele ? Se pune si uscătoria sau casa liftului in acest calcul?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:49, 21 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spatiile comerciale de la parterul si mezaninul imobilului de locuit in comun chiar daca au intrare separata au mai multe spatii si suprafete comune cu blocul, cu apartamentele locuite.
Acel spatiu comercial este sub acelasi acoperis, aceeasi terasa,
Are un subsol care detine intraega infrastructura de alimentare utilitati si deversare ape menajere

Spatiile comerciale fac parte integranta din condominiu,au fatada comuna, peretii exteriori.,.astfel ca trebuie sa participe la cheltuielile asociatiei conform suprafetei utile a acestora.
Dar proprietarii pot avea pe casa scarii un lift, un interfon, instalatii electrice pe care proprietarii spatiilor comerciale nu le folosesc si nu sunt proprietari ai acestor instalatii.
De aceea este bine sa nu calculati cotele indivize si sa repartizati cheltuielile pe suparafat utila a fiecaruia.
Reparatia liftului, de exemplu o impartiti numai la apartamentele locuite (pe suparafat utila), iar hidroizolatia terasei o repartizati atat pe apartamente cat si pe spatiile comerciale conform suprafetei utile a fiecaruia.
La fel salariul administratorului (pe apartamente + spatii comerciale) pe cand salariul femeii de serviciu numai pe apartamente (suprafata utila a apartmentelor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea corecta si legala a cotei indivize oret20 oret20 Va rugam sa ne ajutati in stabilirea corecta si legala a cotei indivize pentru fiecare apartament, avand in vedere faptul ca la parterul blocului nostru, ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza - spatii in afara apartamentului adyboss adyboss Buna ziua, Asociatie, avem nevoie de consultanta cu privire la calcularea cotei parte indiviza. Am contactat cativa avocati insa s-au ferit sa ne dea un ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri lucrare instalatie gaze Dan N Dan N Buna ziua, In asociatia noastra s-au separat intro coloana de gaz 12 proprietari din totalul de 40 de apt. Saptamana trecuta s-a efectuat revizia ... (vezi toată discuția)