avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Urgent va rog!!!!Asta vara soțul meu a fost prins ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Urgent va rog!!!!Asta vara soțul meu a fost prins că a condus fara carnet de ...

Asta vara soțul meu a fost prins că a condus fara carnet de conducere și din cauză că nu a mai avut alte antecedente penale ia dat 1 an cu suspendare.Ieri a fost prins iar că a condus fara carnet de conducere și urmează să fie dus la tribunal .
Menționez că era sub supraveghere(asta scrie in cazier)
Ce poate sa i se întâmple?
Am nevoie de un răspuns cat mai urgent va rog din suflet
Ce solutie a avut in primul dosar? 1 an inchisoare cu suspendare sub supraveghere?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ART. 96 c.p.
Revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere

(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(2) Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.
(3) Dacă pedeapsa amenzii care a însoţit pedeapsa închisorii în condiţiile art. 62 nu a fost executată şi a fost înlocuită cu pedeapsa închisorii potrivit art. 63 alin. (2) sau art. 64 alin. (5) şi alin. (6), instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, la care se adaugă pedeapsa închisorii care a înlocuit amenda.
(4) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(5) Pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară.

(6) Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În cazul revocării, dispoziţiile alin. (1), alin. (4) şi alin. (5) se aplică în mod corespunzător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma prins fara permis daniel dan daniel dan Ma prins a doua oară fara permis ce se poate intampla având în vedere că mai am o condamnare de 5 luni pe un termen de 2 ani cu suspendare (vezi toată discuția)
Risc sa fiu privat de libertate? MihaelaPostica MihaelaPostica Sunt in termen de probatiune pe 3 ani..o luna in urma am incalcat legea si mi-a fost deschis alt proces pe numele meu..risc sa fiu privat de libertate sau nu (vezi toată discuția)
Probatiune marinescu112233 marinescu112233 Buna,daca intr-o condamnare cu suspendare sub supravegere nu se achita prejudiciul in cauza se poate revoca suspendarea. (vezi toată discuția)