avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... SUSPENDAREA PERMISULUI AUTO
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

SUSPENDAREA PERMISULUI AUTO

Buna ziua,as dori sa stiu in cate zile, de la data la care s-a dat sentinta ca fiind definitiva si irevocabila,trebuie predat permisul auto?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:13, 19 Ianuarie 2010
Art. 118. OUG 195/2002 alin. (4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce."
In termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii,sunteti obligat sa depuneti permisul la politie,sub sanctiunea prev.de ar.5 din C.rut.,cu privire la majorarea sanctiunii cu inca o luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe perioada de suspendare? uciucubelu uciucubelu Pe 15 decembrie 2011 am pierdut procesul cu Politia Rutiera insemnand ca in termen de 15 zile sa predau permisul. Pana pe 30 decembrie nu l-am predat fapt ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)