avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cetatenia romana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cetatenia romana

Buna ziua,

Intrebarea mea este urmatoarea:Un cetatean strain ce are stabilit domiciliul in Romania ( casatorit cu cetatean roman ), poate aplica pt obtinerea cetateniei romane doar dupa 5 ani de la data casatorie???? sau mai devreme???

multumesc
Cel mai recent răspuns: cri_el , utilizator 16:40, 14 Septembrie 2006
numai dupa 5 ani ,daca sunt intrunite si celelate conditii,adica:

dovedeşte loialitate faţă de statul român
are asigurate în România mijloace legale pentru o existenţă decentă
nu are condamnari în ţară sau în străinătate penttru fapte care il fac "nedemn":) de a fi cetatean roman
cunoaşte limba română
cunoaşte Constituţia României şi imnul naţional
ok, deci ori 8 ani de cand este in tara ( legal dr de sedere) sau in 5 ani de la data casatoriei.???
ok, deci ori 8 ani de cand este in tara ( legal dr de sedere) sau in 5 ani de la data casatoriei.???

Alte discuții în legătură

Strãin cãsãtorit cu romanca - obtinere cetatenie romana kouliscon kouliscon Stie cineva dacă acum că i-am căsătorit cu o româncă, dacă pot sa iau Naționalitate român? sau care este procedura de a obține ... (vezi toată discuția)
Casatorie civila cu o persoana din colombia, ce e de facut sa poate primi cetacenia romana? CanDoAnything CanDoAnything Sunt barbat de 40 de ani in curand si in acest an am ales sa ma cunun cu prietena si iubita mea din Colombia. As vrea sa intreb pe oricare citeste si imi poate ... (vezi toată discuția)
Buna seara - pasaport romanesc pentru un cetatean albanez eluca eluca Am nevoie de un raspuns, cum poate sa obtina un pasaport romanesc, un cetatean albanez, fara a se casatori cu o romanca?:) va multumesc pt raspuns! (vezi toată discuția)