avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie Civila cu o persoana din Colombia, ce e de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie Civila cu o persoana din Colombia, ce e de facut sa poate primi cetacenia Romana?

Sunt barbat de 40 de ani in curand si in acest an am ales sa ma cunun cu prietena si iubita mea din Colombia. As vrea sa intreb pe oricare citeste si imi poate da raspuns concret despre cum si ce e de facut pentru a obtine cetacenie romana. Eu traiesc in UK de mai bine de 10 ani dar sunt Roman ( deocamdata ). Fata este din Colombia si vrem in acest an sa facem cununia civila si in luna Decembrie nunta. Desigur ca toate vor fi facute in Colombia pentru ca ea nu este in Romania si nu am informatii precum ea poate trai cu mine in Romania. As vrea sa-i obcin cetacenia Romana sa ne fie mai usor si pentru sa traim impreuna in Europa chiar de Anglia iasa din UE. Sper sa ma puteti indruma cu sfaturi si cu informati concrete si bune. Multumesc pentru ajutor si cu Dumnezeu inainte.
Cel mai recent răspuns: CanDoAnything , utilizator 00:09, 4 Februarie 2018
Cetăţenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin, în temeiul dispoziţiilor art. 8 din Legea cetăţeniei române nr. 21/1991, republicată, dacă îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) s-a născut şi domiciliază, la data cererii, pe teritoriul României sau, deşi nu s-a născut pe acest teritoriu, domiciliază în condiţiile legii pe teritoriul statului român de cel puţin 8 ani sau, în cazul în care este căsătorit şi convieţuieşte cu un cetăţean român, de cel puţin 5 ani de la data căsătoriei;

b) dovedeşte, prin comportament, acţiuni şi atitudine, loialitate faţă de statul român, nu întreprinde sau sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept sau a securităţii naţionale şi declară că nici în trecut nu a întreprins asemenea acţiuni;

c) a împlinit vârsta de 18 ani;

d) are asigurate în România mijloace legale pentru o existenţă decentă, în condiţiile stabilite de legislaţia privind regimul străinilor;

e) este cunoscut cu o bună comportare şi nu a fost condamnat în ţară sau în străinătate pentru o infracţiune care îl face nedemn de a fi cetăţean român;

f) cunoaşte limba română şi posedă noţiuni elementare de cultură şi civilizaţie românească, în măsură suficientă pentru a se integra în viaţa socială;

g) cunoaşte prevederile Constituţiei României şi imnul naţional.

In speta persoana trebuie sa aiba domiciliul legal în România de cel puţin 8 ani sau, în cazul în care este căsătorit cu un cetăţean român, de cel puţin 5 ani de la data căsătoriei, respectiv data de la care s-a acordat dreptul de şedere permanentă în România – pentru a obtine cetatenie romana .
Multumesc mult desi se pare ca totul se parcuge pe sedere si cunistinta mare depre Constututie si imnul romanesc si plus limba.

O seara buna mai deparrte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! - carte de identitate pentru cetățean pakistanez Cristinel2410 Cristinel2410 Buna am și eu o întrebare : eu sunt de origine romana iar soția mea de origine pakistaneza , traim in uk iar ea are visa și drept de ședere aici , ... (vezi toată discuția)
Obtinere cetatenie ASKIM3GET ASKIM3GET Buna seara Am o fetita nascuta aici in Romania, tatal ei este cetatean turc, iar noi nu suntem casatoriti. Poate sa ia tatal copilului cetatenie romana ... (vezi toată discuția)
Strãin cãsãtorit cu romanca - obtinere cetatenie romana kouliscon kouliscon Stie cineva dacă acum că i-am căsătorit cu o româncă, dacă pot sa iau Naționalitate român? sau care este procedura de a obține ... (vezi toată discuția)