avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Unde se plateste amenda de circulatie in condițiile ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Unde se plateste amenda de circulatie in condițiile in care ...

Unde se plateste amenda de circulatie in condițiile in care ești cetatean strain și nu detii CNP ?

Mentionez ca am încercat sa platesc amenda pe teritoriul Ro prin ANAF , Primarii și Posta fără succes, toată lumea a ridicat din umeri.
Nici Ghiseul.ro nu ajuta legislatia- se cere CNP , persoanele straine nu dețin acest Cod.
La Posta a existat un Cont însă acum este mort.. orice tranzactie făcută intoarce banii la destinatar..
Aștept cu nerabdare un răspuns pozitiv al acestei dileme pe care Juridicul nu a luat-o in calcul. !!!!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:25, 25 August 2022
Nu am gasit decit aceasta informatie, dar trebuie verificata la banca:
[ link extern ] /

Intre timp am gasit urmatoarele:
- in OG 2/2001 :[ link extern ]
Articolul 8
(5) Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice fără domiciliu în România și persoanelor juridice fără sediu în România se fac venit la bugetul de stat.
- pct. 3 de aici :[ link extern ]
"Prin pct. 3 al art. 20 din Legea nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, a fost modificată Ordonanța Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor. Astfel, a fost introdus alin. (5) al art. 8 din O.G. nr. 2/2001, potrivit căruia sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice fără domiciliu în România și persoanelor juridice fără sediu în Romania, încasate în condițiile prezentei legi, după data de 24 august 2018 se fac venit la bugetul de stat, caz în care organul fiscal competent este Agenția Națională de Administrare Fiscală."

Prin urmare ANAF ar trebui sa stie, poate nu ati dat peste functionarul "potrivit".
Ultima modificare: Joi, 25 August 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cetatean strain MihaelaaC73 MihaelaaC73 Buna ziua, Unde plateste un cetatean strain o amenda? Pe procesul verbal nu este niciun cont bancar și, înteleg că nici pe ghiseul.ro nu este posibil.. (vezi toată discuția)
Buna ziua! amenda primită conform legii 50/1991 poate fi plătită ... Suzy88 Suzy88 Buna ziua! Amenda primită conform legii 50/1991 poate fi plătită în 15 zile? Adică se aplica legea 203/2018? Conform art. 28 alin. (1) din O.G. nr. ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru tahograf, firma de transport marfa LARISSA13 LARISSA13 Unde platesc amenda in 48 ore,primita pentru o eroare tahograf,societatea este in sectorul 1?? NU am reusit la ADMINISTRATIE AMZEI,nici la TAXE SI IMPOZITE ... (vezi toată discuția)