avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... buna ziua !!!pt cine poate sa mi da un raspuns pentru ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

buna ziua !!!pt cine poate sa mi da un raspuns pentru niste elevi ...

buna ziua !!!pt cine poate sa mi da un raspuns pentru niste elevi este normal ca intr o scoala sa fie angajat cu norma intreaga pe un post de personal auxiliar cu norma intreaga si sa mai aiba si ore un individ cu schizofrenie cronica deci cronica si are si episoade de tip mixt adica mai multe forme de schizofrenie in anumite perioade ,culmea ca nu se vede nu se aude desi este in baza de date la cei cu pb psihice multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:02, 25 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sesizata in scris conducerea scolii si dupa caz, ISJ, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea trebuie semnata de toti cei care au cunostinta de aspectele semnalate.
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor contine Fisa nr. 138. Personal didactic din instituţii de învăţământ.
Examen medical la angajare:
- examen clinic general
- examen psihiatric - la indicaţia medicului de medicina muncii
- examen coproparazitologic - pentru personalul educativ (educatori)
Examen medical periodic:
- examen clinic general - anual
- examen psihiatric - la indicaţia medicului de medicina muncii
- examen coproparazitologic - pentru personalul educativ (educatori) - anual
Contraindicaţii:
- leziuni tuberculoase pleuropulmonare evolutive
- tulburări psihice de orice natură
- balbism, disartrie
- tulburări de comportament
- boli infectocontagioase în evoluţie
- alcoolism cronic
Dupa aceasta fisa se efectueaza examinarea medicala la angajare si examinarea medicala periodica pentru persoanlul din invatamant. In urma examinarii medicale, medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale emite fisa de aptitudine a lucratorului.
Pentru constatarea oricarei afectiuni nominalizate la capitolul contraindicatii, medicul va mentiona "inapt" pe fisa de aptitudine a lucratorului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca vallentin67 vallentin67 Am o cunostinta profesoara care sufera de episoade de anxietate.Poate ea preda la scoala? (vezi toată discuția)
Educatoare cu hep c ram007 ram007 Buna ziua. Va rog foarte mult ajuta.ți.mă cu un raspuns. Sunt in campul muncii din 2002 cu carte de munca. Decurand am intrat in somaj. Dar tot decurand am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! pentru a lucra în școli ( cu elevii ) ce criterii ... Dani94 Dani94 Bună ziua! Pentru a lucra în școli ( cu elevii ) ce criterii trebuie să îndeplinești din punct de vedere medical? Este vreo boală/ problemă de ... (vezi toată discuția)