Va cer sfatul intr-o speta mai ciudata din Dreptul Familiei, mai precis cu privire la materia divortului.
I. Doamna X si domnul Y sunt casatoriti, iar domnul Y doreste sa divorteze.
II. Doamna X nu a dat nici un motiv dupa litera legii pentru divort (deci nu se poate vorbi de vina doamnei X) si nici nu vrea sa coopereze in nici un fel cu domnul Y in vederea actiunii de divort (unul dintre cauzele pentru care un nu poate fi vorba de un divort de comun acord) -- simplu zis nu doreste nici macar sa discuta despre divort.
1. Cum se poate proceda intr-o asemenea situatie?
2. Ce poate face domnul Y pentru a divorta (ce ar zice un avocat, daca domnul Y apare in biroul lui si prezinta aceasta speta)?
3. Ce poate face doamna X pentru a impiedica divortul (ce ar zice un avocat, daca doamna X apare in biroul lui cu o citatie pentru divort, enuntand, ca nu dansa nu vrea sa sa divorteze)?
buna ziua!
1.domnul Y trebuie sa arate motivele, neimputabile lui, care au dus la vatamarea grava si iremediabila a raporturilor de familie astfel incat casatoria nu mai poate continua.
2. doamna X poate depune o intampinare la actiunea domnului X prin vare va solicita instantei sa respinga actiunea domnului Y pt motivele pe care aceasta le va indica.
solutia este nuantata.
:)
Oricum nimeni nu poate tine intr-o casnicie pe celalalt cu forta.
Daca nu se poate face de comun acord si nici din culpa comuna, nu ramane decat divortul pur si simplu. Doar ca va dura mai mult.
Lipsa coabitarii matrimoniale e un motiv pt acordarea divortului.
De fapt, din pacate, se poate: Chiar daca domnul Y se muta de acasa, doamna X NU intenteaza divortul, pentru ca nu vrea (si nici nu este obligata), iar domnul Y i-l intenteaza degeaba, pentru ca motivul ii este imputabil (el s-a mutat).
buna ziua!
nimeni nu e fara de pacat! trebuie sa existe ceva
;)
.
Alte discuții în legătură
Divort
diana2007
Am problema si va cer ajutorul: Dup o casatorie de 20 ani, doamna x doreste sa intenteze divort. Nu au bunuri dobandite in urma casatoriei(au avut un ... (vezi toată discuția)
Divort
berciumihaela
buna ziua,
am si eu o intrebare legata de un divort:daca la un divort se prezinta decat una din persoane ce se intampla?si a doua intrebare este:daca se ... (vezi toată discuția)