avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

Am problema si va cer ajutorul: Dup o casatorie de 20 ani, doamna x doreste sa intenteze divort. Nu au bunuri dobandite in urma casatoriei(au avut un apartament dar l-au vandut). Locuiesc in casa mamei doamnei x care a decedat in urma cu doi ani, dar nu a fost deschisa succesiunea dupa mama doamnei. Mentinez ca doamna x este unic mostenitor. In urma divortului domnul Y are vreun drept asupra imobilului?
Domnul y nu vrea divortul spunand ca nu se va prezenta in instanta. Motivele divortului sunt consumul de alcool, batai, scandaluri. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:52, 13 Ianuarie 2010
Daca nu au buniri comune, dobandite in timpul casatoriei, nu au ce sa imparta, iar daca domnul nu vrea sa divorteze, si nici nu se prezinta in instanta, asta nu inseamna ca , daca doamna intenteaza actiune de divort si o motiveaza temeinic si aduce si probe temeinice, nu poate divorta.Instanta se pronunta pe cererea cu care a fost investita si pe baza probelor ce se administreaza in cauza.Doar la divortul prin acordul partilor este nevoie ca cererea sa fie semnata de ambii soti si de asemenea sa fie amandoi prezenti in sala de judecata.
Subscriu la ceea ce a raspuns Nana79 iar in plus adaug ca domnul Y nu are nici un drept asupra mostenirii pe care o are doamna X ca urmare a decesului mamemi acesteia.
bunurile dobandite prin mostenire sunt bunuri proprii care nu se vor include in masa partajabila la partaj.
chiar daca domnul nu doreste divortul, instanta poate dispune desfacerea casatoriei la cererea reclamantului .
nu este obligatorie prezenta paratului .
Bunurile dobandite inainte de casatorie sau cele provenite din mosteniri sunt bunuri proprii si nu sunt supuse partajului.
Partajului sunt supuse numai bunurile dobandite in comun de catre soti.
In privinta divortului,trebuie sa va prezentati in instanta,eventual sa formulati cerere reconventionala si sa doevditi,de preferinta prin intermediul unui avocat,ca nu exista motive care sa duca la desfacerea casatoriei,ca relatiile dintre soti nu sunt grav si iremediabil vatamate.
Acestea se pot dovedi cu acte si martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate proceda (divort)? ContSters77883 ContSters77883 Buna ziua, stimati Colegi! Va cer sfatul intr-o speta mai ciudata din Dreptul Familiei, mai precis cu privire la materia divortului. I. Doamna X si ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la mostenire Emiliap Emiliap Doamna X, divortata, are un copil major, are frati si surori, se casatoreste cu domnul Y, vaduv, fara copii, are frati si surori. Amandoi au bunuri dobandite ... (vezi toată discuția)
Mostenirea angela ionescu angela ionescu in cazul in care o doamna(x) cu un copil minor dintr-o casatorie anterioara, cu un frate major, parintii decedati si cu urmatoarele bunuri dobandite inaintea ... (vezi toată discuția)