avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grupe de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grupe de munca

De dimineata stau pe legis sa identific actele normatuve, incidente perioadei 1978-1993, care reglementau acordarea grupelor de munca pentru meseria de bobinator.
Din 1990 pana in 2000, a fost in vigoare Ordinul 50/1990 insa anterior nu stiu.
De fapt, ma intereseaza daca pentru perioada 1978-1993, persoanele incadrate in meseria de bobinator beneficiau de grupa I de munca.
Am nevoie de voi!!!! Spuneti-mi ce stiti, va rog!
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 15:32, 19 Ianuarie 2010

• pentru perioada anterioara datei de 18 martie 1969 incadrarea in grupa I sau II de munca s-a facut cu respectarea Instructiunilor nr. 1.040/1967 care cuprind meseriile si functiile prevazute in grupele I si II de munca;
• pentru perioada lucrata dupa data de 18 martie 1969 pana la data de 1 aprilie 2001, incadrarea in grupe superioare de munca s-a facut conform Ordinului ministrului muncii si ocrotirilor sociale, al ministrului sanatatii si al presedintelui Comisiei Nationale pentru Protectia Muncii nr. 50/1990, ordin ce a inlocuit ordinele Ministerului Muncii si Ministerului Sanatatii nr. 59/1969, 105/1976 si 210/1977;
• pentru perioada lucrata dupa data de 1 martie 1990 pana la data de 1 aprilie 2001, incadrarea in grupele I si II de munca s-a facut conform Ordinului ministrului muncii si protectiei sociale, al ministrului sanatatii si al presedintelui Comisiei Nationale pentru Protectia Muncii nr. 125/1990;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinþã casa de pensii MIRELAIONICA MIRELAIONICA Buna ziua, am si u nevoie de un model de adeverinta pentru casa de pensii care sa ateste perioadele de activitate realizate dupa data de 01.01.2011 (vezi toată discuția)
Certificat spor de vechime gr2 DanCrist DanCrist Buna ziua, am obtinut un certificat de la o firma care a preluat arhiva fostei intreprinderi unde am lucrat, pentru incadrarea in grupa 2. Ma puteti ajuta sa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa de munca OanaTrifan OanaTrifan Buna ziua, Doresc sa fac o cerere pentru tatăl meu care nu are specificata grupa de munca,exista vreun model tip? Va mulțumesc (vezi toată discuția)