Buna ziua,
O societate obtine un imprumut in valuta de la asociatul sau unic, cetatean roman, rezident in Romania. Suma incasata este in euro, iar in contractul de imprumut s-a mentionat ca termenul de rambursare este de 5 ani si ca imprumutul nu este purtator de dobanda. Obligatia catre asociat inregistrata in moneda euro se reevalueaza lunar, la cursul euro/leu comunicat de BNR, la sfarsitul fiecarei luni. In situatia in care diferenta de curs este o cheltuiala, aceasta este deductibila integral la calcul impozitului pe profit? Va intreb, deoarece observ ca art 27 din Legea 227/2015 in vigoare la data de astazi, este abrogat. Multumesc frumos!
Dividende in euro?
raduma
Am un srl si un cont bancar cu euro. As vrea sa stiu daca pot primi dividende in euro? Care sunt conditiile?
Daca in Romania nu se poate, atunci pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.