avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deductibilitate cheltuieli diferente de curs valutar ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deductibilitate cheltuieli diferente de curs valutar imprumut in valuta de la asociat

Buna ziua,
O societate obtine un imprumut in valuta de la asociatul sau unic, cetatean roman, rezident in Romania. Suma incasata este in euro, iar in contractul de imprumut s-a mentionat ca termenul de rambursare este de 5 ani si ca imprumutul nu este purtator de dobanda. Obligatia catre asociat inregistrata in moneda euro se reevalueaza lunar, la cursul euro/leu comunicat de BNR, la sfarsitul fiecarei luni. In situatia in care diferenta de curs este o cheltuiala, aceasta este deductibila integral la calcul impozitului pe profit? Va intreb, deoarece observ ca art 27 din Legea 227/2015 in vigoare la data de astazi, este abrogat. Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Reevaluare cont 472 roxanastefu roxanastefu Buna dimineata Am si eu o nelamurire , cumva contul 472 se reevalueaza, sau trebuie sa ramana la cursul istoric??? Multumesc (vezi toată discuția)
Deductibilitatea cheltuielilor cu dobanzile in valuta MuscaAnca MuscaAnca Care sunt conditiile in care sunt deductibile dobanzile aferente imprumuturilor in valuta in anul 2019? Care este procentul ratei dobanzii prevazut de BNR ... (vezi toată discuția)
Dividende in euro? raduma raduma Am un srl si un cont bancar cu euro. As vrea sa stiu daca pot primi dividende in euro? Care sunt conditiile? Daca in Romania nu se poate, atunci pot sa-mi ... (vezi toată discuția)