avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire. Cat ii revine din masa succesorala sotului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire. Cat ii revine din masa succesorala sotului supravietuitor ...

Mostenire. Cat ii revine din masa succesorala sotului supravietuitor avand in vedere ca, defuncta are 4 frati si 3 copii (din alta casatorie)?
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2022
Spongboob, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:36, 2 Septembrie 2022
1/4.
Copiilor 3/4.
Frații defunctului nu mostenesc
Mostenirea defunctei este o casa parinteasca . Nu au cota parte si fratii ei, apoi copiii ei?
in masa succesorala a defunctei intra doar cota ei din casa parinteasca. Vi s-a raspuns la ce ati intrebat.
Casa parinteasca se imparte egal intre frati, iar cota ei se imparte intre sot si copii, in cotele scriese mai sus de raluk
Dacă aceasta casă este pe numele părinților defunctei, atunci ... o luăm de la Adam și Eva (proprietarii)
Adică se dezabat moșteniriLE în ordinea deceselor.
Și pe bunicul Adam îl moștenesc copiii lui (și nevasta), pe bunica Eva o moștenesc copiii ei etc.

Astfel, se determină cât anume din casa părintească revine celei din urmă defunctă despre care vorbim.
Soțul acesteia din urmă moștenește 1/4 din averea soției sale. (în care intră partea ei din casa părintească) Iar copiii ei moștenesc restul de 3/4.
Frații ei nu o moștenesc pe ea, întrucât ea are descendenți.

Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Cum se face impartirea? mihai alexandru mihai alexandru Daca intr-o familie formata din parinti si 2 copii moare unul din parinti ( mama,tata) cum se imparte partea defunctului ? Cat revine la (sot,sotie) si cat la ... (vezi toată discuția)