avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Daca am o hotarare judecatoreasca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Daca am o hotarare judecatoreasca recunoscuta internationala ...

Buna ziua! Daca am o hotarare judecatoreasca recunoscuta internationala pronuntata de instantele romane cum o pot pune in aplicare in Suedia? Ce procedura trebuie urmata?
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 09:22, 26 Septembrie 2022
Luati legatura cu un avocat din Suedia care cunoaste legile de acolo si va poate indruma.
Contactati Autoritatea Centrala din Romania (Ministerul Justitiei, Departamentul Cooperare judiciara internationala) in vederea transmiterii unei cereri de executare in Suedia, in baza Conventiei de la Haga privind recuperare pensie intretinere in strainatate.

Detalii Contact: [ link extern ]

Trimiteti un email la acea adresa ddit@ sau vonaca@ ... la care atasati hotararea din Romania. Acestia va vor comunica/transmite informatii despre procedura.

Pentru executare nu este necesar sa apelati la un avocat, dar va poate ajuta in obtinerea/completarea documentelor/formularelor necesare intr-un timp mai scurt (extras hotarare, document care atesta ca paratul a fost citat legal...).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am și eu o mica problema la care sper sa aflu răspuns. ... Andreea198912 Andreea198912 Buna seara. Am și eu o mica problema la care sper sa aflu răspuns. Am divortat de 8 ani și tatal copilul niciodată nu mi-a plătit pensia alimentara la ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine un titlu executoriu european ? care sunt conditiile ... denisa25 denisa25 Cum Pot obtine un titlu executoriu european ? Care sunt conditiile si ce pasi presupune? Doresc sa recuperez pensia de intretinere , neachitata de la ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine pensia alimentara daca tatal nu trimite banii din anglia? gheorghemonica80 gheorghemonica80 daca am o hotarare definitiva in care am castigat in urma procesului de majorare pensie de intretinere 1/4 din venitul lui ...insa el este in anglia...cum pot ... (vezi toată discuția)