Buna ziua,prietenul meu a furat o mașină și nu are carnet de conducere are 30 de ani era treaz ,imediat din câte am înțeles l a prins poliția,nu are antecedente,i au dat 30de zile ce se poate întâmpla.cu el ?va rog ajutați ma cu o idee sau o situație asemanatoare,nimeni nu îmi spune nimic deoarece nu mă împac cu mama lui ,sunt disperata,cum pot afla când e procesul ?Apare unde scrie și de dosare penale ?
Probabil a fost prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva si a fost emis mandatul pe prioada de 30 zile, mandat ce foarte probabil va fi prelungit in cursul lunii septembrie. Ma puteti contacta in privat.
Daca a fost arestat este bine sa ii angajati avocat care sa știe sa urgenteze trimiterea un judecată.
Același avocat, daca poate urgenta, ii va putea scoate și o pedeapsă cu suspendare și sa scape de închisoare și sa vina acasă.
După vasta mea experiență va pot spune ca, va fi mult prea greu și costisitor sa iasă din arest pana la condamnare dar poate fi ținut arestat preventiv și 5 luni pana sa fie trimis în judecata dacă nu aveți avocat bun.
Sunt unul din avocatii care lucrează în penal și știu tot ce misca și cum misca.
Probabil iubita dansului doreste sa stie cum il poate vedea sau unde se afla incat sa il viziteze. Depinde de localitatea unde a fost arestat. In arestul preventiv apoi daca se ajunge cum spune colegul sa fie tinut in arest 5 luni posibil sa fie mutat si in penitenciar.
Ea pare interesata de proces.
Cu vizita este ceva mai complicat.
Important este sa iasă el cât mai repede.
Dar...sa stea cuminte după aceea...
Ii poate angaja și ea avocat separat de avocatul angajat de mama inculpatului.Asa va avea acces la tot ce o interesează cu acceptul lui.
Daca mama inculpatului a angajat avocat doar ca sa nu zică nu nu are avocat risca sa stea după gratii mult mai mult timp.
Mulți nu știu ca acuzații au dreptul de a avea angajati și doi sau mai mulți avocati.
Sunt cazuri în care familiile nu se înțeleg si fiecare familie angajează câte un avocat.
Știu că este ținut la ipj 30 de zile cu arestare preventivă așa apare pe internet ,eu când îl pot vedea apare tot la.dosare penale când îl judecă?nu fac parte din familie și nu îmi zic nimic cei de acolo