avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Derulare proces dupa arestare preventiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Derulare proces dupa arestare preventiva

O persoana a talharit o alta persoana, a batut-o, pentru a-i lua banii iar dupa 24 de zile de spitalizare la ATI, persoana talharita a decedat.
Cel care a savarsit talharia este arestat preventiv pana pe 20 februarie, pentru infractiunea de talharie.
As dori sa stiu cum se va derula procesul dupa data de 20 februarie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:43, 16 Februarie 2013
Se va finaliza urmărirea penala cu inculpatul în arest preventiv, măsura ce se analizează din 30în30 zile, apoi rechizitoriu şi va fi trimis în judecata.
Pe perioada judecatii el va fi arestat? Din cele spuse de dumneavoastra am inteles ca se va prelungi aceasta arestare preventiva din 30 in 30 de zile pana la finalizarea anchetei. Procurorul se ocupa de aceasta ancheta insa as dori sa stiu daca rudele partii decedate pot face ceva pentru ca cel vinovat sa plateasca, sau trebuie doar sa lasam procurorul sa rezolve cazul?
In situatia in care el are avocat ales, se schimba cu ceva datele anchetei?
Se ia in considerare cred si faptul ca in 2007 a mai fost condamnat o data pentru 6 luni cu suspendare pentru infractiunea de furt?
pana sa expire mandatul de arestare preventiva se va pune in discutie prelungirea arestarii preventive care functi de varsta poate fi din 30 in 30 , din 40 in 40 sau din 60 in 60 de zile.
acum ca partea vatamata a decedat probabil ca se va schimba si incadrarea juridica a faptei. consecintele deja sunt mult mai grave.
asta daca se constata ca exista legatura de cauzalitate intre loviturile aplicate si deces.
deja e foarte greu sa fie judecat in stare de libertate si in proportie foarte mare va fi judecat in stare de arest.
acum nu asta este cel mai important ci pregatirea aparari sa scape cu o condamnare mai mica.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
doberv, utilizator
Char daca isi angajeaza avocat foarte probabil va ramane in arest preventiv tot procesul.
Avocatul il poate scoate doar pe greseli de procedura ceea ce este foarte complicat deoarece rar se gasesc in astfel de procese.
lori_beatrice a scris:


Se ia in considerare cred si faptul ca in 2007 a mai fost condamnat o data pentru 6 luni cu suspendare pentru infractiunea de furt?


Infracţiunile în cazul cărora a intervenit reabilitarea, nu se iau în considerare la reţinera stării de recidivă.
Dacă decesul victimei este urmarea loviturilor aplicate de către persoana care a tâlhărit, fapta este foarte gravă, iar pedeapsa poate fi închisoarea de la 15 la 25 de ani, conform art. 211 , alin 3 , cod penal.

Alte discuții în legătură

Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Am fost acuzat pe nedrept .... pauldorin87 pauldorin87 fapta=talharie (la intoarcere discoteca) prezenti=4 persoane 1=parte vatamata stare avansata ebrietate 2=faptuitori stare ebrietate 1= martor sofer ... (vezi toată discuția)
Talharie tudodeanisoara tudodeanisoara la ce se incadreaza fapta ruperea unui lantisor de aur de la gatul unei persoane si ce pedeapsa primeste astept raspuns va multumesc . baiatul este arestat ... (vezi toată discuția)