O persoana a talharit o alta persoana, a batut-o, pentru a-i lua banii iar dupa 24 de zile de spitalizare la ATI, persoana talharita a decedat.
Cel care a savarsit talharia este arestat preventiv pana pe 20 februarie, pentru infractiunea de talharie.
As dori sa stiu cum se va derula procesul dupa data de 20 februarie?
da, decesul victimei este urmare a loviturilor primite de cel care a talharit-o (asa a mentionat si medicul legist pe certificatul constatator al decesului) si care la reconstituire a povestit exact ce a facut, declaratiile lui au coincis cu declaratiile victimei, deci sa inteleg ca pana la urma va plati pentru fapta sa, insa nu vad cu ce il poate ajuta avocatul ales. Poate obtine o pedeapsa mai mica?
un avocat ales se zbate mai mult pentru a scapa clientul cu o pedeapsa mai usoara.
se mai intampla ca si avocatul din oficiu sa se daruiasca mai mult cauzei dar......nu e acelasi lucru.
daca stie ce are de facut, faptuitorul are posibilitatea de a-si pregati apararea dar un avocat specializat pe penal altfel vede un dosar.
Imi vine greu sa cred ca avocatul din oficiu si-ar da prea mult silinta intr-un astfel de caz...
Daca ar fi furat un mar si ar fi fost trimis in judecata cu siguranta ca avocatul din oficiu si-ar fi dat cat de cat silinta...
In cazul acesta doar la pedeapsa il poate ajuta avocatul ales
Avocatul angajat poate face o aparare mult mai elaborata decat avocatul din oficiu pentru ca are si timp sa vorbeasca cu clientul.
Avocatul din oficiu are o grefa de cca 2-3 minute in fata instantei...
Ce aparare se poate face in aceste conditii?
O aparare minimala...si instanta va aprecia...
Talharie
tudodeanisoara
la ce se incadreaza fapta ruperea unui lantisor de aur de la gatul unei persoane si ce pedeapsa primeste astept raspuns va multumesc . baiatul este arestat ... (vezi toată discuția)