avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Majoritatea calificata conform OUG 57/2019
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Majoritatea calificata conform OUG 57/2019

Buna ziua.
Conform OUG 57/2019:
" art.5 al.32. - dd) majoritatea calificată - primul număr natural care este mai mare decât valoarea numerică rezultată în urma aplicării fracţiei/procentului stabilite/stabilit prin lege la totalul membrilor organului colegial stabilit în condiţiile legii;"
Intr-un UAT unde exista 15 consilieri locali, si procentul aplicabil pentru adoptarea unei HCL este de 2/3, numarul de voturi minim necesar pentru adoptare este 10 sau 11 ?
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2022
Mathushalem, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:45, 7 Septembrie 2022
majoritatea absolută - primul număr natural strict mai mare decât jumătate din totalul membrilor în funcție ai organului colegial;

Dvs ati dat majoritatea calificata si in titlu ati mentionat majoritatea absoluta ...
Scuze...Majoritatea calificata, binenteles, aceasta ma intereseaza
Exista la nivelul primariei doua interpretari: 1) A secretarului general care sustine ca 10 voturi "pentru" sunt suficiente si 2) A unei parti a consiliului care sustine ca 11 este numarul de voturi necesar pentru adoptare.
Va rog..
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2022
Mathushalem, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, 11.
Juristul/ consilierul juridic al Primăriei nu are nici o părere?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, avand in vedere urmatoarele: majoritatea absoluta ... Cauc Ionut Cauc Ionut Buna ziua, Avand in vedere urmatoarele: majoritatea absoluta - primul numar natural strict mai mare decat jumatate din totalul membrilor in functie ai ... (vezi toată discuția)
Sunt 13 votanţi, cu 7 voturi pentru şi 6 împotrivă. s-a realizat ... Dorel Finaru Dorel Finaru Sunt 13 votanţi, cu 7 voturi pentru şi 6 împotrivă. S-a realizat sau nu o majoritate simplă? (vezi toată discuția)
Cum se alege viceprimarul unei localitati? MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT buna ziua, doresc sa va intreb cum se alege viceprimarul unei localitati ?? cu ce numar de voturi trebuie sa fie ales din total consilieri alesi ??? votul ... (vezi toată discuția)