avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum poti sa incadrezi un angajat fara diploma de bac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum poti sa incadrezi un angajat fara diploma de bac?

Cum poti sa incadrezi un angajat fara diploma de bac?
Este vorba despre activitatea de tehnician retele telecomunicatii. Daca angajatul nu are diploma de bac, se poate incadra la cod caen 3?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2022
ANCA CLARITECH, utilizator
Cel mai recent răspuns: ANCA CLARITECH , utilizator 14:09, 5 Septembrie 2022
CAEN-ul nu este pentru angajator si pentru angajatori.

Noua Clasificare a Ocupațiilor din România (COR) nu mai clasifică grupele majore de ocupații în funcție de gradul de instruire (nivelul școlii absolvite). Insa prin prisma corespondenței dintre clasificarea veche și cea nouă, sunt necesare studii medii sau postliceale.

Legea nr.1/2011 a educaţiei naţionale.
art.23
(1) Sistemul naţional de învăţământ preuniversitar cuprinde următoarele niveluri:
a) educaţia timpurie (0-6 ani), formată din nivelul antepreşcolar (0-3 ani) şi învăţământul preşcolar (3-6 ani), care cuprinde grupa mică, grupa mijlocie şi grupa mare;
b) învăţământul primar, care cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV;
c) învăţământul secundar, care cuprinde:
(i) învăţământul secundar inferior sau gimnazial, care cuprinde clasele V-VIII;
(ii) învăţământul secundar superior care poate fi:
- învăţământ liceal, care cuprinde clasele de liceu IX-XII/XIII, cu următoarele filiere: teoretică, vocaţională şi tehnologică;
- învăţământ profesional cu durata de minimum 3 ani;
d) învăţământul terţiar nonuniversitar, care cuprinde învăţământul postliceal.

(2) Învăţământul liceal este organizat în două cicluri care se succedă: ciclul inferior al liceului, format din clasele a IX-a - a Xa, şi ciclul superior al liceului, format din clasele a XI-a - a XII-a/a XIII-a.
......

art.24
(1) Învăţământul general obligatoriu este format din învăţământul primar, învăţământul secundar inferior şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior.
(2) Abrogat.
(3) Învăţământul profesional şi tehnic este format din: învăţământ profesional învăţământ liceal tehnologic şi învăţământ postliceal.

Prin urmare, potrivit Legii nr.1/2011, clasificarea de "studii medii" nu exista.

"Din dispozitiile Legii nr.1/2011 rezulta ca studiile medii liceale pot fi detinute de persoane absolvente ale invatamantului liceal, studiile fiind finalizate cu diploma de bacalaureat sau cu diploma de absolvire.
Nici legiuitorul, nici literatura de specialitate nu aduc alte clarificari pentru stabilirea actului de studii in baza caruia se face angajarea in cazul unui absolvent de studii medii intr-o ocupatie pentru care conform COR este prevazuta conditia studiilor medii."
Sursa : [ link extern ]
Multumesc tare mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii buiavasi buiavasi Buna seara! As dori sa ma lamuriti si pe mine daca studiile medii sunt 12 clase cu diploma de bacalaureat sau fara si unde este precizat acest ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am deschis o firma si vreau sa ma incadrez ca tehnician ... clavl23 clavl23 Buna seara, Am deschis o firma si vreau sa ma incadrez ca Tehnician IT, am 12 clase terminate pe profilul Mate-Info (fara diploma de BAC). Am si experienta ca ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozitul pe venit de 16% pentru absolventii de colegii de specialitate care lucreaza in it Ajax29 Ajax29 In 2005 am absolvit Colegiul de Fizică si Tehnologii Asistate de Calculator, Facultatea de Fizică (Universitatea din Bucureşti). Ca urmare, sunt \"inginer ... (vezi toată discuția)