avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua ! Va rog frumos si respectuos daca ma puteti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua ! Va rog frumos si respectuos daca ma puteti ajuta ...

Buna ziua !
Va rog frumos si respectuos daca ma puteti ajuta cu o informatie. Am facut cerere la as. de propietari priviind solicitarea de a ma debransa de la COLTERM , furnizorul agentului termic ,in vedrea montarii CT in apartament. In urma A.G.propietarii nu au fost de acord nici cu debransarea nici cu teava de gaz (montare ,proiect) ce as putea face in situatia asta ,exista vre-o posibilitate sau demers legal de a -mi schimba furnizorul termic?
Multumesc frumos !
Cu stima si deosebita consideratie ,
Leanca N
Cel mai recent răspuns: nleanca , utilizator 21:35, 13 Septembrie 2022
Este greu de a va da un raspuns care sa va fie de folos. Sunt actiuni care privesc comunitatea, nu doar dvs. puteti face asa ceva si apoi, este un pic cam tarziu.
Apoi, depinde si de etajul la care este amplasata locuinta dvs., adica mult mai usor se poate realiza la etajele inferioare, decat la cele superioare. Apoi, avand in vedere ca lucrarile de amplasare a conductei de gaze naturale, se face pe spatiul comun, trebuie neaparat sa aveti aprobarea tuturor vecinilor si a as. prop. Daca in AG, nu s-a hotarat acest lucru, chiar nu aveti ce face. Ati putea sa va achizitionati o CT pe energie electrica, dar in conditiile actuale, cred ca este si mai greu...
Multumesc frumos ! O sa revin cu mai multe detalii !
Dv intentionati instalare centrala termica care insa pentru a functiona necesita apa,energie electrica si gaze
Analizati oportunitatea instalarii de sursa de caldura alternativa mai rentabila atat termic cat si din punct de vedere al costurilor
Exista variante de inlocuit centrala termica care utilizeaza strict energie electrica
Buna ziua. Locuiesc la parter .in urma hotărârii data de Asociatie de Propietari de a NU fi de acord cu debransarea de la Colterm si montarii teava gaz , am solicitat acces la firma de gaz , care mi_ a transmis ca pot primii acces fara sa intre pe casa scarii , daca locatarii sunt de acord , cum acestia nu au fost de acord si au fost sfatuiti sa nu fie_ pot sa deschid acțiune în instanță de judecată care sa imi fie de ajutor pentru schimbarea furnizorului de energie termica?!Mentionez ca blocul are 2 scari in scara vecina sunt 3 CT. Locuind in acelasi bloc ma simt nedreptățita ! Chiar daca e tarziu pentru ca nu a vrut sa tina sedinta , eu depunand cerere in data de 08.08 2022 , sedinta s_ a ținut in 30.08.2022 ( si aici ari fi multe de povestit nu function legal conf legii 196/ 2018))
vreau sa fiu pregatita pentru la anul, cu toate ca costurile vor fi mult mult mai
mari
Va multumesc si va doresc tot binele dinn lume!
Stima si multa consideratie!
ynocentta a scris:

Dv intentionati instalare centrala termica care insa pentru a functiona necesita apa,energie electrica si gaze
Analizati oportunitatea instalarii de sursa de caldura alternativa mai rentabila atat termic cat si din punct de vedere al costurilor
Exista variante de inlocuit centrala termica care utilizeaza strict energie electrica

A
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
nleanca, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este clar ca este rea-vointa si nu din parte vecinilor dvs., ci a conducerii as. prop., dar asta este...
Fiind la parter, v-ar fi mult mai usor sa vi se faca separarea de masura si apoi sa va montati CT.
Cu privire la actiunea in instanta, nu cred ca ati avea sanse, pentru ca daca instanta ar obliga asociatia sa va aprobe (obligatia de a face), s-ar incalca hotararea AG si nu cred ca se va intampla acest lucru daca lucrarile AG s-au desfasurat corect.. Acum, daca aveti argumente, cum ca AG nu s-ar fi desfasurat in conditii legale, mai intai ar trebui sa discutati la modul cel mai serios cu presedintele asociatiei, sa-i demonstarti cu argumente ca AG nu s-a desfasurat in conditii legale (adica puteti ataca in instanta hot. AG) si atunci, poate ca va accepta.
Bine ar fi sa apelati la serviciile unui avocat care sa va ajute in acest demers.
Dar trebuie sa va grabiti, pentru ca deja, furnizorii de energie termica au trecut la verificarea si umplerea instalatiilor de termoficare !

Alte discuții în legătură

Vreau sa pun centrala termica Tibi-Ali Tibi-Ali Buna ziua,as avea o intrebare,locuiesc la parterul unui bloc din 4 etaje a cate 20 de apartamente,vreau sa ma debransez de la reteaua publica de ... (vezi toată discuția)
Debransare colterm tm ccaammyy2011 ccaammyy2011 Buna ziua, Va ro sa imi spuneti cat este de legat ca colterm timisoara sa nu aprobe dosarul pentru debransarea de la reteaua lor?Daca ii dau in judecata pot ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala de apartament popmircea81 popmircea81 Buna Am cumparat in septembrie 2011 un apartament intr-un bloc care nu era bransat la reteaua de gaze Eon. Apartamentul meu este la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)