Salut, am auzit recent de la o prietena de familie care este contabila ca in vara asta a fost data o ordonata sau ceva care schimba modul in care esti impozitat. (PS: Nu sunt sigur despre ce este vorba si nici ea nu mi-a oferit prea multe detalii deoarece uitase despre ce este vorba)
Ok, sa trecem la subiect. Pana acum stiam ca platesti impozit pe venit de 10% atata timp cat venitul tau anual nu depaseste suma de 12 x salariul minim pe economie, iar daca venitul depaseste aceasta suma platesti undeva la 41% etc etc
Ce am inteles de la ea este ca acum daca venitul tau anual este de sub 60.000 RON poti plati doar 10% impozit.
Stie cineva despre ce este vorba?
PS: Nu am "salariu" per se, eu sunt developer si sunt platit in moneda virtuala a platformei respective (nu este crypto) iar printr-un program numit Developer Exchange pot converti aceasta moneda in bani reali
Buna ziua,
Din păcate cred că aţi fost informat greşit.
În momentul de faţă nu există nicio prevedere care să stabilească o altă modalitate de calculare a impozitului pe venit decât aplicarea cotei fixe de impozitare de 10% la veniturile nete obţinute.
Am gasit o informatie online insa nu sunt sigur despre ce este vorba
"Deducerea personală suplimentară se acordă astfel:
15% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru persoanele fizice cu vârsta de până la 26 de ani, care realizează venituri din salarii al căror nivel este de până la 2.000 de lei peste nivelul salariului de bază minim brut pe țară" (OG 16/2022)
Imi puteti explica despre ce este vorba?
Pot sa platesc un impozit mai mic daca venitul meu lunar este de (salariu minim lunar + max 2000 lei)?
Va multumesc anticipat!