avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... As vrea sa stiu ce legi si ce articole sa trec la ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

As vrea sa stiu ce legi si ce articole sa trec la conyinutul ...

As vrea sa stiu ce legi si ce articole sa trec la conyinutul introductiv general si cel la locul de munca
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:48, 11 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa aflati trebuie sa cititi HG nr. 142/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 88 (1) In cadrul instruirii introductiv-generale se vor expune, in principal, urmatoarele probleme:
a) legislatia de securitate si sanatate in munca;
b) consecintele posibile ale necunoasterii si nerespectarii legislatiei de securitate si sanatate in munca;
c) riscurile de accidentare si imbolnavire profesionala specifice unitatii;
d) masuri la nivelul intreprinderii si/ sau unitatii privind acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor si evacuarea lucratorilor.
(2) Continutul instruirii introductiv-generale trebuie sa fie in conformitate cu tematica aprobata de catre angajator.
-art. 93 (1) Instruirea la locul de muncă se va efectua pe baza tematicilor întocmite de către angajatorul care şi-a asumat atribuţiile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă/ lucrătorul desemnat/ serviciul intern/ serviciul extern de prevenire şi protecţie şi aprobate de către angajator, tematici care vor fi păstrate la persoana care efectuează instruirea.
(2) Instruirea la locul de muncă va cuprinde cel puţin următoarele:
a) informaţii privind riscurile de accidentare şi îmbolnăvire profesională specifice locului de muncă şi/ sau postului de lucru;
b) prevederile instrucţiunilor proprii elaborate pentru locul de muncă şi/ sau postul de lucru;
c) măsuri la nivelul locului de muncă şi/ sau postului de lucru privind acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor şi evacuarea lucrătorilor, precum şi în cazul pericolului grav şi iminent;
d) prevederi ale reglementărilor de securitate şi sănătate în muncă privind activităţi specifice ale locului de muncă şi/sau postului de lucru;
e) demonstraţii practice privind activitatea pe care persoana respectivă o va desfăşura şi exerciţii practice privind utilizarea echipamentului individual de protecţie, a mijloacelor de alarmare, intervenţie, evacuare şi de prim ajutor, aspecte care sunt obligatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa instructaj ssm si su pentru zilieri iulia0505 iulia0505 ma poate ajuta cineva cu o tematica pentru fisa de instructaj ssm si SU pentru zilieri ( in cazul meu promoter/hostess)? Multumesc (vezi toată discuția)
Instruirea introductiv generala CostacheD CostacheD Buna ziua In urma unui control la ITM am primit masura pentru ca instruirea introductiv generala a fost facuta cu o zi inainte de angajare Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Minuta de informare dpdv ssm anterior angajarii Stefan stefanut Stefan stefanut Ma puteti ajuta va rog cu un model de minuta pentru informarea personalului ce urmeaza a fii angajat dpdv al SSM ( in care voi informa persoana ce urmeaza a ... (vezi toată discuția)