avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Resurse Umane - contract de mandat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Resurse Umane - contract de mandat

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate legala de a angaja echipa de vanzari in baza unui contract de mandat.
Practic, am nevoie ca acesti vanzatori sa aiba mandat de a prezenta serviciile pe care le oferim si a colecta informatii de la clientii potentiali, iar pentru clientii cu care se semneaza contract sa primeasca asa numitul "introduction fee" - comision in valoare fixa sau procentuala.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ArthurFHB , utilizator 08:51, 14 Septembrie 2022
Din punctul meu de vedere, nu puteti "angaja" personal in baza unui contract de mandat, un contract de colaborare ar fi indicat.
E adevarat, cuvantul "angaja" nu este cel mai potrivit. Este mai mult colaborare.
Acest contract de colaborare ce forma poate avea, Cum se inregistreaza?
Practic acesti colaboratori nu sunt angajatii firmei si sunt platiti exclusiv cand si daca clientii potentiali adusi de catre ei semneaza contract cu firma.
Se pot retine la sursa taxele si impozitele datorate?
Un contract de colaborare se poate incheia doar cu un pfa, srl, sau persoane care desfasoara activitati independente, taxele urmand a fi suportate de acestia sau, va puteti gandi la un contract de comision, e de analizat in ce masura va pliati pe un contract de comision.

Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Deci contractul de comision ar fi solutia.
Multumesc!
Puteti incheia si contract de mandat.

Alte discuții în legătură

Contract de curtaj sau de mandat? kintaregala kintaregala ca initiator al unei pagini web doresc sa închei contracte pt promovare si vanzare de servicii de publicitate prin internet pe pagina proprie. cu acesti ... (vezi toată discuția)
Sucursala practica alt tarif decat propriul agentul DorinPavel DorinPavel Sunt agent de asigurari la o anumita societate, am incheiat contractul de mandat chiar cu sucursala si dispun de un user si o parola (in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Retinere la sursa contract de mandat moonprincess moonprincess Buna ziua, In calitate de PFA (agent de asigurari) doresc sa inchei un contract de mandat cu un agent de vanzari pentru a ma ajuta cu marirea portofoliului ... (vezi toată discuția)