avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... DE UNDE INCEPE O VATAMARE CORPORALA?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

DE UNDE INCEPE O VATAMARE CORPORALA?

Cand este considerata o vatamare corporala , am avut doi copii spitalizati in urma unui accident, si asigurariile vinovatului nu vor sa-mi despagubesca copii. Care este acea lege si poate spune ea ca 9 zile de ingrijiri medico-legale nu este vatamare corporala.
Poate cineva sa-mi arate legea concret?
Cel mai recent răspuns: voceasperanteimedias@yahoo.com , utilizator 21:52, 17 Noiembrie 2013
Este vorba de Codul Penal.
Art. 184 "Vatamarea corporala din culpa
(1) Fapta prevazuta la art. 180 alin. 2 si 2^1, care a pricinuit o vatamare ce necesita pt vindecare ingrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum si cea prevazuta la art. 181 savarsite din culpa, se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda."

Dar nimic nu va impiedica sa actionati in civil pt daune.
art 181 c.p. Fapta prin care s-a pricvinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare de cel mult 60 de zile constutuie infractiunea de vatamare corporala si se pedepsete cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani
VATAMAREA CORPORALA (art.181 C.pen.)
1. Conţinutul constitutiv:
„ Fapta prin care s-a pricinuit integritaţii corporale sau sanataţii o vatamare care necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Faptele prevazute la alin. 1 savârşite asupra membrilor de familie se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amenda.
Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. În cazul alin. 1¹ acţiunea penala se pune în mişcare şi din oficiu.
Împacarea parţilor înlatura raspunderea penala, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penala a fost pusa în mişcare din oficiu. ”
@ladyblue71
@flipi
cu tot respectul, cred ca nu ati citit speta, e vorba de un accident auto. Deci e vatamare corporala din culpa, 184 Cod penal.
Scuzatima dar eu consider ca si o zgarietura care ti-o pricinueaza cineva, (cu voie sau fara voie asta este alta discutie) se poate numi vatamare corporala dara mite 9 zile de ingrijiri medicale, ganditiva ca acum in secolul vitezei pentru o operatie pe cord nu-ti trebuie mai mult de 7-12 zile de ingrijiri medicale,oare chiar trebuie sa fi pe jumatate mort ca sa poata sa te ajute legea in forma ei actuala cerand minim 10 zile de ingrijiri, ce vina au acei copii de greseala care o face un om care nu a fost atent ca conducator auto, Este strigator la cer.
Concluzie: Esti neatent - lovesti - nu platesi tu neatentia ca exista o portita legala daca reusesti sa llovesti in om sub 10 zile.

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava Lui25 Lui25 Prietenul meu a avut un accident era pe motor si o duba nu ia dat prioritate. In urma acestui accident a facut 4 operatii. Una la picior(2 fracturi) unde i ... (vezi toată discuția)
Accident auto , vatamare corporala, procedura stanpatitul stanpatitul Buna ziua, din pacate ma vad nevoit sa apelez la cunostintele d-voastra, pentru a ma lamuri cu cateva aspecte: In urma cu aproximativ o luna de zile o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier radu_sas radu_sas Buna ziua! Acuma o luna am fost accidentat de un sofer de taxi pe trecerea de pieton provocandu-mi un traumatizm cranian(leziuni primare) plus alte leziuni ... (vezi toată discuția)