avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare gresita de OCPI.Buna ziua.Am contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare gresita de OCPI.Buna ziua.Am contract vanzare-cumparare cu plata in rate achitat,folosinta ...

Intabulare gresita de OCPI.Buna ziua.Am contract vanzare-cumparare cu plata in rate achitat,folosinta casa peste 20 de ani,taxe si impozite la zi,iar cand am cerut recent un CF la OCPI am avut surpriza sa constat ca pe CF-ul meu este inregistrat un vecin.Cu vecinul nu am nici un conflict,presupun ca este o greseala a primariei sau a OCPI.Primaria bajbaie,la fel si OCPI si dupa o luna de alergat intre cele doua institutii nu am reusit sa-mi intabulez casa pe numele meu.Am facut plangere la OCPI si inca nu am primit raspuns,motivarea lor fiind ca trebuie sa astept 30 de zile,deci pana pe 23 august.Mentionez ca am fost in concediu in Romania ca sa rezolv aceasta problema,eu avand rezidenta in Germania,Daca puteti sa ma sfatuiti ce pot face si eventual un avocat sa poata sa ma reprezinte in caz de nevoie.Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2022
Bunicu29eur, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bunicu29eur , utilizator 21:18, 15 Septembrie 2022
Buna ziua,
Conform legii, impotriva extrasului de carte funciara incorect, se poate face plangere la registratorul sef al OCPI in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia. Registratorul sef, emite o incheiere prin care admite sau respinge plangerea. Daca plangerea este respinsa, in termen de 15 zile de la comunicarea acesteia trebuie sa faceti plangere la instanta. Se judeca pe o procedura necontencioasa, avand in vedere faptul ca, conform unui RIL dat de ICCJ, OCPI nu poate avea calitate procesuala pasiva.
Avand in vedere ca nu sunteti in tara, va recomand sa contactati un avocat din zona dvs. care sa faca toate demersurile.
Buna seara,multumesc pentru raspuns.Pot sa va contactez pe dumneavoastra dupa data de 23 august cand expira termenul la plangere?Imobilul se afla langa Sighisoara,iar actele copiile la acte pot sa vi le trimit prin email sau foto pe watsapp.Credeti ca se poate rezolva la distanta?Si daca nu va suparati,costurile se pot cere in instanta vinovatului de greseala?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Conform legii, impotriva extrasului de carte funciara incorect, se poate face plangere la registratorul sef al OCPI in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia. Registratorul sef, emite o incheiere prin care admite sau respinge plangerea. Daca plangerea este respinsa, in termen de 15 zile de la comunicarea acesteia trebuie sa faceti plangere la instanta. Se judeca pe o procedura necontencioasa, avand in vedere faptul ca, conform unui RIL dat de ICCJ, OCPI nu poate avea calitate procesuala pasiva.
Avand in vedere ca nu sunteti in tara, va recomand sa contactati un avocat din zona dvs. care sa faca toate demersurile.

sigur, puteti sa ma contactati!
Dar, pentru mine este ceva ciudat: care 23 august???? La anul? Ca acum suntem in septembrie!

Cred ca sunteti putin in eroare.
Ar fi bine, daca doriti, sa-mi trimiteti de acum pe mail actele.
Scuze,pe 23 august am facut plangerea,pe 23 septembrie astept raspuns.O sa va trimit actele pe mail .

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

sigur, puteti sa ma contactati!
Dar, pentru mine este ceva ciudat: care 23 august???? La anul? Ca acum suntem in septembrie!

Cred ca sunteti putin in eroare.
Ar fi bine, daca doriti, sa-mi trimiteti de acum pe mail actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia lxxii (72)/2007 - lipsa calitatii procesuale a ocpi Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In cauzele ce au ca obiect plangerile privind cartea funciara intemeiate pe dispozitiile art. 50 din Legea nr. 7/1996, republicata, ICCJ a considerat, prin ... (vezi toată discuția)
Pot face o sesizare (reclamatie) ocpi-lui? iuliy iuliy am un teren la care nu am cadastru. vecinul a facut cadastru pe terenul meu.(sa abatut de la locul lui cu 23.65 m). am depus actele pt cadastru stiind ca va ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva incheierii de carte funciara ieseugenia ieseugenia In baza unui act de adjudecare la executare silita,am solicitat inscrierea provizorie la ocpi.OCPI mi-a respins cererea pe motiv ca debitorul nu a achitat taxa ... (vezi toată discuția)