avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o problema de mostenire. Tata a facut in timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o problema de mostenire. Tata a facut in timpul vietii doua ...

Am o problema de mostenire. Tata a facut in timpul vietii doua contracte de vanzare -cumparare cu doi copii din 6. Ultimul parinte a murit in 2003 si unul din copii in 2013. Am decis eu sa fortez dezbaterea mostenirii. Am o banuiala ca imobilele obtinute cu contracte de vanzare cumparare sunt in procedura de vanzare nepotilor a doi frati mostenitori respectiv fiului. Mai pot acum sa contest cele doua contracte de vanzare cumparare tinand cont ca eu am fost singurul care nu a stiut de existenta lor? Sunt contracte beton? Primaria nu mi-a dat relatii invocand GDPR pentru persoanele titulare iar eu sunt mostenitor ca si ei. Am inregistrat o cerere la Primarie, astept sigur 30 zile. ca sa aflu raspunsul la intrebarile mele din cerere. Apoi trebuie sa vad ce fac.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2022
ion +, utilizator
Cel mai recent răspuns: ion + , utilizator 22:28, 25 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa 20 de ani, ce vreti sa mai faceti?
Aveti dreptate dar am spus in text. Deoarece nu am avut cunostinta decat acum dupa 20 ani, macar sa vad contractele.
Trebuia sa dezbateti succesiunea , ati fi aflat in timp util.
Dezbaterea mostenirii are termen limita?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, dar cu cat dezbateti mai curand, cu atat mai bine. Ati fi aflat ca imobilele nu se mai afla in patrimoniul parintilor si ati fi putut qtaca acele acte. Acum e tardiv.

Alte discuții în legătură

Mostenire cu peripetii avocatnet1 avocatnet1 Buna ziua, O cunostinta are urmatoarea problema si m-a rugat sa o expun forumului dumneavoastra. In urma cu 6 luni a survenit decesul si celui de-al doilea ... (vezi toată discuția)
Procedura necesara pt obtinere carte funciara cu certificat de mostenitor Isleman Isleman Am un apartament in Buzau pe care il tin gol si doresc sa il pun la vanzare dar trebuie sa ii fac cartea funciara. Apartamentul este mostenit de la mama mea ... (vezi toată discuția)
Măsurători cadastrale și rectificare cf înainte de succesiune IM2S4U IM2S4U Buna ziua, mama a decedat in ianurie 2019 mentionez ca vrem sa facem succesiune dar am descoperit ca avem ca si acte numai contractul de vanzare - cumparare.si ... (vezi toată discuția)