avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Sunt angajată pe perioadă nedeterminată ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Sunt angajată pe perioadă nedeterminată însă ...

Bună ziua! Sunt angajată pe perioadă nedeterminată însă doresc sa îmi dau demisia din cauza unor neînțelegeri. Cele 90 de zile ale perioadei de probă încă nu s au încheiat. Este obligatoriu să existe acele 20 de zile de preaviz.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 19 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încetarea c.i.m. pe durata perioadei de proba, potrivit art.31 alin.3 C.mun , nu necesita preaviz.

Încetarea c.i.m prin demisie , art.81 C.min., se poate face cu sau fără preaviz.
Deci în situația mea exactă, deși angajatorul ma presează pentru cele 20 de zile de preaviz, nu este nevoie să le completez.

Cornel Vasile a scris:

Încetarea c.i.m. pe durata perioadei de proba, potrivit art.31 alin.3 C.mun , nu necesita preaviz.

Încetarea c.i.m prin demisie , art.81 C.min., se poate face cu sau fără preaviz.

Îi dați comunicarea scrisă că de a doua zi nu vă mai duceți la serviciu (este bine să aveți dovada comunicării) și cu asta, basta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Invocați în cererea de încetare art.31 alin.3 si nu demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Mary Beloia Mary Beloia Bunã ziua, am semnat un contract de munca pe o perioada nedeterminata in care se precizeaza cã perioada de proba este de 90 zile, as dori sã plec de la ... (vezi toată discuția)
Demisie nicoleta78 nicoleta78 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema cu care ma confrunt. In cursul zlei de ieri mi-am dat demisia de la compania unde lucram. Am ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)