avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Am primit de la poliția rutieră o dovadă ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Am primit de la poliția rutieră o dovadă fara drept ...

Buna ziua! Am primit de la poliția rutieră o dovadă fara drept de circulație. Întrebarea mea este in ce timp legal primesc dispozitie de suspendare? Menționez că nu am drept de circulație din 19.03 și mâine ridic permisul de conducere,dar eu inca nu am aceasta dispoziție de suspendare. Am făcut plângere în contencios administrativ motivând acest aspect.
Cel mai recent răspuns: Carmenstratone , utilizator 09:15, 20 Septembrie 2022
Ce decizie de suspendare va trebuie ? Permisul e deja retinut de politie ? Suspendarea a inceput din ziua cind vi s-a inminat dovada fara drept de circulatie.
Articolul 111 din OUG 195/2002
(2) La reținerea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la alin. (1), titularului acestuia i se eliberează o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulație.
(3) În situațiile prevăzute la alin. (1) lit. a) și d), la art. 102 alin. (3) lit. a) și la art. 102 alin. (4) din prezenta ordonanță de urgență, precum și în cele menționate la art. 334 alin. (2) și (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337,art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal, dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulație.
Pe dovada de circulație scrie art.196 c.p dar am fost la parchet iar aici m-i s-a răspuns că pt acest art. nu se reține permisul pt 180 zile. Întrebarea mea este clară,cred că nu m-am făcut înțeleasă ,in afara de dovada îmi trebuia și o dispoziție de suspendare a dreptului de a conduce. Știu că titularul permisului de conducere trebuie sa fie informat despre comunicarea suspendării dreptului de a conduce. Eu am întrebat în ce termen legal trebuia să fiu informata cu suspendarea dreptului de a conduce. Mulțumesc

latka a scris:

Ce decizie de suspendare va trebuie ? Permisul e deja retinut de politie ? Suspendarea a inceput din ziua cind vi s-a inminat dovada fara drept de circulatie.
Articolul 111 din OUG 195/2002
(2) La reținerea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la alin. (1), titularului acestuia i se eliberează o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulație.
(3) În situațiile prevăzute la alin. (1) lit. a) și d), la art. 102 alin. (3) lit. a) și la art. 102 alin. (4) din prezenta ordonanță de urgență, precum și în cele menționate la art. 334 alin. (2) și (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337,art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal, dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulație.

Pentru ca nu ati dat detalii, presupun ca va aflati in aceasta situatie.

Articolul 103
(1^1) În situația prevăzută la alin. (1) lit. c), d) și e), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta, începând cu ziua imediat următoare celei expirării prelungirii valabilității dovezii înlocuitoare. În situația în care valabilitatea dovezii înlocuitoare a permisului de conducere nu a fost prelungită sau a fost eliberată fără drept de conducere, din perioada de suspendare prevăzută la alin. (1) lit. c), d) și e) se deduce perioada în care titularul permisului de conducere nu a avut dreptul de conducere, conform art. 97 alin. (3). Dispoziția privind suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se emite în termen de 5 zile de la data la care șeful poliției rutiere pe raza căreia a fost săvârșită fapta a luat cunoștință de soluționarea procesului penal și se comunică titularului permisului de conducere în termen de 15 zile de la emiterea acesteia.
[ link extern ]

Daca nici raspunsul asta nu va satisface, angajati-va avocat pentru proces in contencios administrativ.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2022
latka, utilizator
Mulțumesc pt răspuns ,am înțeles termenul legal prin care trebuia să primesc dispozitia de suspendare a dreptului de conducere. Eu nu am primit nici până la această dată, permisul îmi este suspendat fara drept de circulație din 2.05. O sa fac o plângere în contencios administrativ. Va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime, dosar penal clasat. pot rămâne fără permis 90 de zile? Supita Supita Buna ziua! Am si eu o intrebare! In urma unui accident rutier cu victime dosarul se claseaza. Pot ramane fara permis 90 de zile? Acum merg cu dovada (vezi toată discuția)
Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă ... Stanescu78 Stanescu78 Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă + parasirea locului accidentului din cauza că barbacsul persoane vătămate era violent ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in data de 10.02 mo-a fost reținut permisul in urma ... Azamo Azamo Buna Ziua, in data de 10.02 mo-a fost reținut permisul in urma unei tamponari cu victima. Dupa expirarea dovezii nu am cerut prelungire. Dosarul nu este inca ... (vezi toată discuția)