avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Vreau sa vand un imobil cu valoarea peste ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Vreau sa vand un imobil cu valoarea peste 450.000 ...

Buna ziua ! Vreau sa vand un imobil cu valoarea peste 450.000 lei,am un client care mi-a propus sa-mi dea un avans de apr.30% din valoarea imobilului si diferenta de pret in rate pe un termen de cativa ani .Daca inchei acum actul de vanzare-cumparare primind doar avansul cand trebuie sa achit impozitul ptr.diferenta de valoare ? La semnarea vanzarii sau dupa ce incasez ultima rata ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:27, 20 Septembrie 2022
Impozitul îl plătiți de la data semnării contractului la notar. Că dvs acceptați plata în rate e problema personală a dvs. Vorbiți cu notarul să vedeți ce vă spune. Dacă plata se va face în rate oficial, prin contract notarial, atunci stau altfel lucrurile, dar totul trebuie făcut la alb.
Desigur totul va fi mentionat in act valoare vanzare,avans,nr.rate si perioada . Am sunat la anaf explicand situatia descrisa mai sus ei spun ca impozitul se achita dupa ce incasez restul pretului,notarul spune ca trebuie achitat la momentul vanzarii,din avansul primit
Buna ziua,
Se achita la momentul semnarii contractului de vanzare.
Din momentul vanzarii dumneavoastra nu mai sunteti proprietar, este clientul dumneavoastra si se va pune ipoteca de rang I pe imobil pana la achitarea integrala a planului de rate conform contractului de vanzare.
O zi placuta!
Deci ca o concluzie pe scurt, când semnați contractul de V/C la notar trebuie să aveți achitat impozitul 100%. După aceea nu mai aveți obligații de nici un fel la imobilul vândut.
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2022
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract imobiliar andreearuxi andreearuxi Buna seara ... As dori daca se poate un sfat. Intentionez achizitionarea unui imobil (garsoniera). Aceasta este in valoare de 26.000 euro, dar pt ca se achita ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! antecontract vanzare-cumparare geogeorge geogeorge daca inchei un ante-contract de v-c a unui imobil,pretul acestuia si onorariul notarului se scad din contractul propriu-zis de v-c in momentul incheierii ... (vezi toată discuția)