avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua am un credit de nevoi personale luat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua am un credit de nevoi personale luat împreună cu ...

Bună ziua am un credit de nevoi personale luat împreună cu fosta soție si-a luat angajamentul să plătească ea creditul ca despăgubire în favoarea mea ce se întâmplă dacă nu plătește creditul?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:11, 24 Septembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambii sunteti debitori si banca va poate executa in caz de neplata. O intelegere doar intre dvs ca fosti soti este ilegala si nu produce niciun efect in fata bancii atata timp cat nu aveti acordul acesteia.

Deci practic tine de buna credinta a fostei sotii sa isi indeplineasca angajamentul de a plati ratele.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti o intelegere scrisa, daca banca va executa silit, puteti sa va indreptati impotriva sotiei sa recuperati cat va datorează...
Exista înțelegere scrisă în actul de partaj de la notar

gi-jane2 a scris:

Daca aveti o intelegere scrisa, daca banca va executa silit, puteti sa va indreptati impotriva sotiei sa recuperati cat va datorează...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema e ca intelegerea nu e opozabila bancii, dvs sunteti in continuare dator fata de banca.
Trebuia pana sa faceti intelegerea sa treceti pe la banca sa se faca act aditional sau refinantare dupa divort, sa preia singura datoria.
Acuma, ce puteți face e sa urmariti daca plateste, daca nu si vreti sa nu se adune, platiti dvs si o dati in judecata.
Treceti intai pe la executor sa vedeti daca e suficient titlul de la notar ca sa o executati direct.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
In mod normal ar trebui ca in baza partajului sa solicitati bancii schimbarea debitorului daca , desigur, sotia dvs. indeplineste conditiile.

Alte discuții în legătură

Partaj debit rezultat dintr-un contract de credit, opozabilitate fata de creditor Olimpia Nitu Olimpia Nitu eu si fosta sotie am fost executati silit pentru o datorie la banca,fosta sotie e girant m-ai poate fi valabil actul prin care ii cedez fostei sotii ... (vezi toată discuția)
Credit la banca pentru apartament partajat TOS55555 TOS55555 cum pot sa modific un contract de credit ipotecar dupa divort si partaj?Am facut in timpul casatoriei credit ipotecar pt casa.Eu fiind girant iar fostul sot ... (vezi toată discuția)
Poate sa-mi scoata banca apartamentul la vanzare? dorat dorat Buna seara. fosta sotie a scos un credit de nevoi personale. creditul este girat cu casa fostiilor socri eu sunt coplatitor in contractul de credit,vreau sami ... (vezi toată discuția)