avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ! Am nevoie de un sfat si va multumesc ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ! Am nevoie de un sfat si va multumesc anticipat ! ...

Buna ziua ! Am nevoie de un sfat si va multumesc anticipat !
Fiul meu a trait in concubinaj ,timp de trei ani ,cu o doamna .. Din aceasta relatie a rezultat o fetita ! Prima perioada de un an si jumatate au locuit la mine . Apoi au plecat cu chirie . In acest timp eu m'-am ocupat de menajul casei ,gatit si cumparaturi ,considerând ca ea e insarcinata ,apoi proadpat mamica . In tot acest timp ,concubina a avut o atitudind ostila fata de mine ,culminând cu ziua in care a venit de la maternitate cu fetita când mi-a cerut sa parasesc apartamentul ptr ca ea este de acum stapâna casei .
Cred ca nu a stiut ca apartamentul este al meu ,cumparat când fiul meu era mic . M-am amuzat pe moment ,apoi i-am explicat ca ,un copil nj ii ofera drepturi patrimoniale si ca ea este proprietar pe ceea ce isi cumpara personal .
Au plecat cu chirie intr-un final si au stat impreuna inca un an si jumatate si apoi s-au despartit .
Acum ei sunt in proces ptr custodia minorei
Doamna nu are ce sa ii reproseze fiului meu si in toate declaratiile ei minte ca ,atunci când au locuit la mine ,am creat eu o atmosfera ostila ,,ca am jignit-o ,ca am insultat-o !
Eu am o declaratie a ei ,ca ,atât cât va mai locui la mine ,va respecta normele de bun simt al unei convketuiri sociale . Ma rugase sa ii fac viza de flotant si ei nu eram de acord din cauza atitudinii ei ostile .
Vreu sa inceteze cu aceste minciuni despre mine ,pe care le spune la autoritatea tutelara ,la protectia minorului si la judecatorie .
As dori sa stiu daca exista o lege care sa imi permita sa o actionez in judecata.
Protectia copilului avea temei sa ia act de declaratia ei ,ca nu sunt eu o soacra iubitoare ,atâta timp cât nu dovedeste acest lucru si nu e relevant ptr ca ei au locuit singuri cu fetita si puteau sa isi faca o familie fericita ,daca doreau .
Eu nu i-am vizitat ,decât de câteva ori când a insistat ea sa vin !
Cred ca ,atâta timp cât eu nu mai fac parte din viata ei ,nu mai am cum sa ii determin ceva ,am dreptul sa fiu uitata!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 18:52, 26 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ce să o daţi în judecată? Să ştiţi că nu sunteţi singura denigrată în cauzele din instanţe, şi cei de la Protecţia copilului, şi instanţele cunosc asta şi nu se bazează pe acest tip de declaraţii atunci când iau decizii şi în stabilirea custodiei fetiţei, nu contează relaţia dintre dvs. şi mama fetiţei, ci relaţia copil-părinte. Aveţi posibilitatea de a cere daune morale, într-o acţiune de răspundere delictuală, dar aţi avea nevoie de martori care să declare că v-a umilit în public, în scris, pe reţele sociale, alţii care să declare cât aţi ajutat-o şi ce frumos v-aţi comportat cu ea şi că aţi suferit de pe urma minciunilor ei.
Buna ziua ! Multumesc ptr raspuns !
In cadrul procesului de obtinere a custodiei copilului ,mama nu are ce sa reproseze tatalui . Nu consuma alcool ,nu are comportament violent ,se ocupa de copil si se straduieste sa intuiasca nevoile care apar la fiecare vârsta . Se documenteaza si tine legatura cu psihologul de la protectia minorului . Asa stând lucrurile si doamna având chiar fata de copil unele comportamente documentate de protectia minorului ,incearca sa induioseze instanta ,sa obtina avantaje ,dând vina pe o soacra care nu a fost la ea in casa si nici nu a comunicat cu ea ,nici sa ii dea sfaturi ,nici sa o certe ,nici martor la proces nu a tinut sa vina .
Mie mi se pare ca e o tentativa de inducere in eroare a instantei . Si ,daca femeile si-au câstigat niste drepturi ptr a fi respectate ,si de a nu le fi stirbita demnitatea ,de ce aceste drepturi sunt pierdute când esti in situatia ingrata de soacra . Orice nora are dreptul sa nu locuiasca cu soacra si sa stea cu sotul ei in alta locatie . Cea discriminata sunt eu ,care a trebuit sa suport consecintele alegerilor ei . Daca eram o soacra rea ,poate ma gândeam sa strâng si probe !
Nu ar trebui consemnate astfel de declaratii ,care nu au legatura cu subiectul cauzei .
Când am citit raportul de la DGASPC ,am cazut in depresie si plâng intr-una ,ptr nedreptatea ceco suport . Fiul meu a incercat sa ma linisteasca ,spunând ca acea declaratie e trecuta in ghilimele .,insemnând ca nu este dovedita .
. Mie imi pare ca demnitatea mea este atacata ,doar ca cineva sa poata fi privit cu mila si sa primeasca foloase nemeritate



Doamnă, calmaţi-vă! În instanţă, tatăl copilului meu, care vedea copilul o dată pe an, a spus că sunt o mamă criminală, fiindcă copilul nu voia să plece cu el la plimbare, fiindcă nu-l cunoştea! Şi asta în faţa unei săli pline! Şi când am vrut să ripostez, judecătoarea m-a dat afară din sală! În asemenea procese, se merge numai pe minciună, multe inventate de apărătorii părţilor. Instanţa este obligată să consemneze tot ceea ce declară părţile şi martorii. Nu vă mai necăjiţi şi nu vă gândiţi la reparaţii morale, că nu le veţi obţine prin instanţe.Ignoraţi tot ce spune fosta noră. Copilul
va locui cu ea, băiatul dvs. va avea drept de vizită. Nu vă aşteptaţi la altceva.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2022
Martonze, utilizator
Multumesc ptr grija !
Nu intelegeti ,nu copilul ma afecteaza ,el va avea soarta dictată de judecatori cât este mic . Va creste si va avea modul lui de a judeca realitatea in care s-a nascut ,influentata si de scoala ,grupul de prieteni ,si de cutumele societatii de atunci . Ce va face major fiind ,poate depinde nu de orele de vizita ci ,poate de calitatea lor.
Ideea e ca dumneavoastra sunteti de acord ca justitia sa se bazeze pe minciuni ?
Oare in toate aspectele justitiei se intâmpla asta ?
Copilul are o mama si un tata ,nimeni nu poate schimba asta ,dar daca sansele de a evolua ale unui copil sunt distruse de o hotarâre a instantei ,bazata pe minciuna ,cum se va raporta acel copil la "dreptatea " ,ca osânda ,oferita lui de justitie .
Vedeti copilul ca pe un bun ce apartine cuiva si acea proprietate trebuie aparata cu orice pret ?
Eu cred ca un copil e o persoana ce este in grija parintilor ,dar daca ce traieste e bazat pe minciuna ,cum ii ceri sa fie un om adevarat ?
Pe mine ma interesa doar sa nu mai fiu amestecata in minciuna si cum pot opri asta .
Restul nu tine de mine si sincer ,nici macar nu stiu cum e mai bine
Ca parinte intri in conflict cu copilul ,indiferent ce faci . E ok ,copilul ramâne la mama tot la ea si gestionarea conflictelor : il obligi sa se spele ,sa fie cuminte ,sa isi faca lectiile ,tatal e cu distractia . Ramâne la tata ,ai speranta ca ,daca esti intelept ,reusesti sa treci de priblemele adolescentei si sa oferi sicietatii un om bun .
Dumneavoastra ma judecati pe mine prin prisma experientei dumneavoastra personale ,eu doream un raspuns de la cineva cu pregatire juridica ,strict ptr mine ,nu ptr copil .
Eu sunt doar bunica ,am probleme doar cu ce ii aduce Mos Craciun ,ce culoare sa aiba masinuta ,sau forma tortului la onomastica si de-a ce ne jucam cand avem ocazia !
Stimata @dariadraga , nici eu nu sunt jurist , dar permiteti-mi sa va arat un unghi din care pare ca nu priviti situatia . Cred ca nimeni ( sau aproape nimeni ) nu e de acord ca justitia sa se bazeze pe minciuni , ci pe lege si pe dovezi . Si - de asemenea - pe logica si bun-simt . Nu cred ca instanta va baga in seama alegatiile norei dvs. ( care - de fapt - nici nu v-a fost nora ) si asta dintr-un motiv simplu : NU sunteti parte in proces , parti sunt parintii copilului . Dar ... Spuneti ca cei de la Protectia Copilului au consemnat lucruri care nu o avantajeaza , si asta probabil a speriat-o ca ar putea fi in situatia sa piarda , sa-i fie stabilit domiciliul copilului la tata , se simte incoltita . Si , da , probabil asta incearca sa faca , sa induioseze instanta , luati-o si dvs. ca pe o incercare disperata . Nu scuzabila , dar pentru care nu merita , in nici un fel , sa suferiti . Cu tot respectul - daca ati fi in asemenea situatie , dvs. pana unde ati merge ? Eu - marturisesc - pentru copilul meu nu cred ca m-ar opri vreun percept moral sa mint vreo instanta , poate nici pe cea suprema ( sa fiu Iertata ) ... Si nu uitati , doar martorii sunt pusi sa jure ca vor spune adevarul si numai adevarul , impricinatii nu , ei isi fac apararile cum considera . Iar instanta nu poate sa-i astupe gura , doar ca nu are cum sa conteze ce relatie a avut cu dvs. mama copilului , altele vor fi criteriile . Poate ca asa v-a vazut ea , ca pe o “ soacra “ rea , cine stie ce e o soacra buna in viziunea ei ? Va cred ca v-a cazut rau si v-ati simtit jignita , dar ... chiar merita persoana sa o bagati in seama ? pentru ca nimeni altcineva nu o va face ...
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2022
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori mesmeea mesmeea Am divortat , in urma divortului fetita mi a fost incredintata mie, anul trecut am plecat din tara am lasat-o pe incredere la soacra cu care ma intelegeam ... (vezi toată discuția)
Custodie mariusss78 mariusss78 Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)