avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rezidențiat 2022 OUG
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rezidențiat 2022 OUG

Bună ziua! Am și eu o întrebare în legătură cu OUG nr. 87 din 23 iunie 2022 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, în special articolul 13, aliniatul (4).
Am început 3 programe de rezidențiat (niciunul nu am finalizat cu promovarea examenului de specialist), planific anul acesta(2022) să susțin din nou examenul de rezidențiat. Dacă promovez examenul, mi se aplică aliniatul (4)?
Art. 13
"(3) Începând cu data de 1 ianuarie 2023, cheltuielile de personal prevăzute la alin. (1) sunt suportate de la bugetul de stat, pentru persoanele care promovează un nou concurs de rezidențiat, și sunt confirmate prin ordin al ministrului sănătății, în limita a maximum 10 ani de pregătire.
(4) În termenul prevăzut la alin. (3) persoanele în cauză pot începe maximum 3 programe de rezidențiat dacă nu finalizează cel puțin unul dintre acestea cu promovarea examenului de specialist. La calculul celor 3 programe de rezidențiat se iau în considerare și eventualele schimbări de specialitate potrivit art. 22^2.
(5) După expirarea termenului prevăzut la alin. (3) cheltuielile de personal prevăzute la alin. (1) se pot suporta din bugetele unităților sanitare angajatoare.
(6) În vederea aplicării prevederilor alin. (3) și (5), precum și pentru monitorizarea pregătirii rezidenților, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București au obligația de a raporta lunar Ministerului Sănătății datele privind situația acestora."
" Articolul III
Prevederile art. 13 alin. (3) din Ordonanța Guvernului nr. 18/2009, aprobată prin Legea nr. 103/2012, cu modificările și completările ulterioare, nu se aplică rezidenților aflați în pregătire la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență."

Alte discuții în legătură

Modificarea legii rezidentiatului; Cristian_90 Cristian_90 Buna ziua, Va scriu in legatura cu modificarea Legii Rezidentiatului; Guvernul a adus completari la lege care limiteaza numarul anilor de rezidentiat de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in legatura cu legea in care rezidentii pot urma doar ... Alex045 Alex045 Buna ziua, in legatura cu legea in care rezidentii pot urma doar 3 programe de rezidentiat si 10 ani in total. Aceasta lege se aplica retroactiv? Daca urmezi ... (vezi toată discuția)
Libera practica ContSters307991 ContSters307991 Buna ziua, va scriu pe acest forum in speranta ca ma veti ajuta in problemele cu care ma confrunt. Prima ar fi daca am terminat rezidentiatul si nu am promovat ... (vezi toată discuția)