avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, pe un teren cu 10, 10 m deschidere la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, pe un teren cu 10, 10 m deschidere la strada , devenit ...

Buna ziua,
pe un teren cu 10, 10 m deschidere la strada , devenit proprietar prin contract de vanzare- cumparare , in anul 2002 am obtinut o autorizatie de constructie pentru un atelier prestari servicii dar din lipsa de fonduri nu am mai reusit sa continui lucrarile in acel an finalizand doar fundatia . pe acea fundatie in anul 2013 am construit o casa fara a obtine o noua autorizatie de construire . In anul 2021 am facut cadastrul si intabularea in cartea funciara cu mentiunea " fara acte ", platind la primarie impozitul aferent casei pentru 5 ani anteriori . Anul acesta dorind sa obtin certificatul de atestare a constructiei , de la urbanism mi s-a spus ca nu indeplinesc conditiile de urbanism dat fiind faptul ca terenul nu are 12 m deschidere la strada ,( conditie care nu a fost ceruta in anul 2002 ) , si ca urmare nu se poate face nimic in demersul intrarii in legalitate si obtinerea titlului de proprietate asupra constructiei .
Dorind sa instrainez proprietatea (casa si teren) , va intreb daca exista vreo posibilitate juridica ?
Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns .

Alte discuții în legătură

Impozitul pe o cladire pentru care nu imi este recunoscut titlul de proprietate viorel66 viorel66 Buna ziua , impozitul pe o cladire pentru care nu imi este recunoscut titlul de proprietar trebuie sau nu trebuie platit ? (vezi toată discuția)
Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care ... gabriela1819 gabriela1819 Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care mai erau și două filigorii construite, betonate și acoperite. Pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie SMART STAFF CONSULTING SRL SMART STAFF CONSULTING SRL Detin un teren concesionat de la primarie in 2004, cumparat ulterior in 2006. Pe acest teren mi s-au emis 2 certificate de urbanism pentru constructie: unul in ... (vezi toată discuția)