avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pe o cladire pentru care nu imi este ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pe o cladire pentru care nu imi este recunoscut titlul de proprietate

Buna ziua , impozitul pe o cladire pentru care nu imi este recunoscut titlul de proprietar trebuie sau nu trebuie platit ?
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: viorel66 , utilizator 17:08, 27 August 2023
Ce motiv se invoca daca nu va este recunoscut titlul de proprietar si dvs. detineti un document notarial de mostenitor in acest sens sau un act de vanzare-cumparare ? Proprietarul are obligatia sa plateasca impozitul pe cladire.
buna seara , si multumesc mult pentru raspuns; problema e putin mai complicata : casa a fost ridicata in anul 2013 fara autorizatie de constructie pe un teren in proprietate, latime la strada 10,10 m , in 2021 am facut cadastrul si a fost inscrisa in cartea funciara cu mentiunea fara acte, platind impozitul pe 5 ani anteriori . In anul 2002 obtinusem o autorizatie de constructie pentru un atelier prestari servicii dar din lipsa de fonduri a ramas la stadiul de fundatie , iar casa a fost construita pe acea fundatie . eu as dori sa intru in legalitate dar nu stiu cum , e normal ca in 2002 se putea construi pe un teren cu latime de 10 m la strada iar in 2013 nu mai era posibil ?
Autorizatia de ctie. se elibereaza pe baza unui proiect. Dvs, ati obtinut autorizatie pentru a construi un atelier si in fapt ati construit o casa. Cu alte cuvinte, nu ati construit avand o autorizatie de ctie.
Puteti face demersuri pentru a obtine autorizatie de ctie. pe ceea ce ati construit. Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] /
Multumesc mult domnule Popa , O sa incerc sa ma adresez lor . Numai bine va doresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pe un teren cu 10, 10 m deschidere la strada , devenit ... viorel66 viorel66 Buna ziua, pe un teren cu 10, 10 m deschidere la strada , devenit proprietar prin contract de vanzare- cumparare , in anul 2002 am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Se poate elibera autorizatia de constructie pt casa daca drumul de acces are doar 5 metri? sylvya04 sylvya04 Buna ziua. Ma intereseaza sa cumpar un teren pentru a construi o casa individuala. Terenul are deschidere la un drum privat ce are o latime de 5 metri. La ... (vezi toată discuția)
Proprietate teren Anayllyl Anayllyl Bună seara! V-aș ruga să mă lămuriți care sunt pașii pentru a obține de la părinții mei o parte din terenul din curtea casei lor și pentru a obține ... (vezi toată discuția)