avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate teren

Bună seara! V-aș ruga să mă lămuriți care sunt pașii pentru a obține de la părinții mei o parte din terenul din curtea casei lor și pentru a obține apoi autorizație de construire a unei locuințe. Va informez ca mai am un frate care ar dori și el să devină proprietar pe altă parte din teren. Adică suprafața totală este de 3600 metri pătrați cu o lățime la stradă de 25 metri, casa este la o distanță de aproximativ 40 m de la stradă. Primele 3 camere ale casei sunt date fratelui meu dar fără acte și următoarele sunt ale părinților. Noi am dori ca primele 3 camere și partea de pământ până la casă pe lungime și jumătate din lătime să revină fratelui meu iar jumătatea cealaltă ca lățime dar depășind ca lungime cu 20 (ca să se echivaleze faptul că fratele primește deja o construcție) să-mi revină mie. Părinții ar urma să rămână cu restul suprafeței de pământ (mai mult de jumătate) și al casei este normal să rămână părinților. Am dori amândoi ca să nu avem probleme cu legea pentru a construi (cazul meu ) sau renova și extinde (cazul fratelui). Menționez că amândoi suntem căsătoriți și că fiecare trebuie să fie cu teritoriul lui pentru a nu apărea apoi neîntelegeri. Aștept sfatul dumneavoastră . Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:48, 7 Decembrie 2015
Buna seara
Parintii va pot face acte de vanzare cumparare sau de donatie fiecaruia dintre dumneavoastra. Trebuie sa aveti cadastrul facut.
Dupa aceia sunteti proprietari si va obtineti autorizatii lejer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare teren mariolopresti mariolopresti Deci dupa decesul tatalui am facut succesiunea si pamantul a ramas la comun ,o sora sa trezit dupa cativa ani sa -si partajeze partea ei,ea are dreptul la 616 ... (vezi toată discuția)
Afacere- spalatorie self-wash acord vecini Mihai Ciprian Mihai Ciprian Buna ziua, Parintii mei au un teren, mi-or facut contract de comodat pentru a putea face firma ( pentru sediu social) Eu vreau sa imi deschid o spalatorie ... (vezi toată discuția)
Spalatorie self-wash acord vecini Mihai Ciprian Mihai Ciprian Buna ziua, Parintii mei au un teren, mi-or facut contract de comodat pentru a putea face firma ( pentru sediu social) Eu vreau sa imi deschid o spalatorie ... (vezi toată discuția)