avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajare teren

Deci dupa decesul tatalui am facut succesiunea si pamantul a ramas la comun ,o sora sa trezit dupa cativa ani sa -si partajeze partea ei,ea are dreptul la 616 metri din 4935 metri total terenul are deschidere 11.75 si 420 metri lungime
Cum se va face partajarea conform legii ?se imparte pamantul pe lungimea lui in baza cotei din succesiune sau se face drum de acces si va lua unde vrea ea ?si daca se cere drum de acces cati metri trebuie sa aibe deschidere ?
deci vreau sa stiu daca conform legii ne poate obliga sa -i partajam unde vrea ea de ex: vrea la jumatatea terenului si vrea cale de acces pana acolo ?
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
mariolopresti, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreeaoana86 , utilizator 17:12, 19 Iulie 2013
Daca nu va intelegeti se va desemna un expert pentru a stabili optimul pentru amandoi.
Multumesc, dar stiam deja aceasta cale .
eu vreau cateva claritati in baza legii daca de ex: partea ei se pote partaja asa 1.6 m din latimea terenului pe toata lungimea terenului
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
mariolopresti, utilizator
De preferat este ca partile sa se inteleaga asupra loturilor ce le revin fiecaruia. Chiar si instanta va starui initial asupra acestui fapt, in caz contrar,
conf.ART. 983 Cod Procedura Civila
Partajul judiciar
(1) Daca partile nu ajung la o intelegere sau nu incheie o tranzactie potrivit celor aratate la art. 982, instanta va stabili bunurile supuse impartelii, calitatea de coproprietar, cota-parte ce se cuvine fiecaruia si creantele nascute din starea de proprietate comuna pe care coproprietarii le au unii fata de altii. Daca se imparte o mostenire, instanta va mai stabili datoriile transmise prin mostenire, datoriile si creantele comostenitorilor fata de defunct, precum si sarcinile mostenirii.
(2) Instanta va face imparteala in natura. In temeiul celor stabilite potrivit alin. (1), ea procedeaza la formarea loturilor si la atribuirea lor. In cazul in care loturile nu sunt egale in valoare, ele se intregesc printr-o suma in bani.
Sfatul meu este sa luati legatura cu un inginer de cadastru.
Multumesc !
Dar normal la partajare suntem 3 frati una dintre noi vrea sa partajeze partea ei care ai revine dupa succesiune 616 metri din 4935 metri ne poate obliga pe ceilalti 2 sa cheltuim si noi bani pe la Notariat daca noi nu vrem sa partajam noi doi vrem sa ramanem la comun .
Eu vreau cateva claritati in baza legii daca de ex: partea ei se pote partaja asa 1.6 m din latimea terenului pe toata lungimea terenului

Unul dintre frati are 3 sferturi o parte dobandita din succesiune si o parte din vanzare cumparare cu mama partea mamei fara uzufruct viager.
Multumesc anticipat pt raspuns!

Alte discuții în legătură

Partajare teren mariolopresti mariolopresti Deci dupa decesul tatalui, mama si 3 frati am dezbatut succesiunea ce consta in :o casa si pamantul din jurul casei de 480 metri patrati si la masuratori sa ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune flipisor flipisor Am urmatoarea problema: Sunt mostenitoarea unei cote indivize de 1/5 dintr-un teren de 2000 de metri, cu latime de 12 m undeva, la munte. Pe acest teren de 400 ... (vezi toată discuția)
Imparteala topo leusan leusan Cum s-ar proceda in cazul unui partaj succesoral: Intre 2 mostenitori ,iar terenul total este de forma unu dreptunghi( latime =10 m/lungime 40 m),casa este ... (vezi toată discuția)