Deci dupa decesul tatalui am facut succesiunea si pamantul a ramas la comun ,o sora sa trezit dupa cativa ani sa -si partajeze partea ei,ea are dreptul la 616 metri din 4935 metri total terenul are deschidere 11.75 si 420 metri lungime
Cum se va face partajarea conform legii ?se imparte pamantul pe lungimea lui in baza cotei din succesiune sau se face drum de acces si va lua unde vrea ea ?si daca se cere drum de acces cati metri trebuie sa aibe deschidere ?
deci vreau sa stiu daca conform legii ne poate obliga sa -i partajam unde vrea ea de ex: vrea la jumatatea terenului si vrea cale de acces pana acolo ?
Nu va poate obliga.Daca unul dintre frati doreste sa iasa din indiviziune se poate face si partaj partial, ceilalti doi ramanand in indiviziune. Totul este sa cadeti de acord cu ce suprafata de teren mane acesta. In ceea ce priveste imparteala din teren e bine sa luati legatura cu inginerul de cadastru.
CONFORM LEGII CARE ESTE LATIMEA PENTRU CALE DE ACCES TEREN EXTRAVILAN ?ARE 150 METRI PATRATI IN SPATE, ARE CALE DE ACCES DE 1 METRU IN SPATELE CASEI , MA POATE OBLIGA SA LAS ALTA CALE DE ACCES ?DE EX: EA ZICE CA VREA SA TREACA CU UN TRACTORAS SI IAR TREBUI 2 METRI.
CONFORM LEGII CARE ESTE LATIMEA PENTRU CALE DE ACCES TEREN EXTRAVILAN ?ARE 150 METRI PATRATI IN SPATE, ARE CALE DE ACCES DE 1 METRU IN SPATELE CASEI , MA POATE OBLIGA SA LAS ALTA CALE DE ACCES ?DE EX: EA ZICE CA VREA SA TREACA CU UN TRACTORAS SI I-AR TREBUI 2 METRI.
Partajare teren
mariolopresti
Deci dupa decesul tatalui, mama si 3 frati am dezbatut succesiunea ce consta in :o casa si pamantul din jurul casei de 480 metri patrati si la masuratori sa ... (vezi toată discuția)
Imparteala topo
leusan
Cum s-ar proceda in cazul unui partaj succesoral:
Intre 2 mostenitori ,iar terenul total este de forma unu dreptunghi( latime =10 m/lungime 40 m),casa este ... (vezi toată discuția)