avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Intrebarea mea este legata de o asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Intrebarea mea este legata de o asociatie de proprietari ...

Buna ziua,
Intrebarea mea este legata de o asociatie de proprietari unde conducerea a fost schimbata.
Ce demersuri legale se pot lua atunci cand consumul de apa al unei rude a presedintelui de asociatie scade considerabil (2-4 m3 la 3 persoane) iar depasirea de consum ce este repartizata la toti proorietarii a crescut considerabil (19m3/scara de 12 apartamente pe luna august)?
Cel mai recent răspuns: MaBo8 , utilizator 10:28, 27 Septembrie 2022
consumul este calculat la pausal?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să faceți o notificare prin care să solicitați Asociației de Proprietari o explicație și, eventual, vizualizarea actelor asociației, iar dacă nu se dă curs acestei solicitări (sau în urma vizualizării actelor asociației se constată nereguli) puteți să faceți o sesizare la Primărie, la serviciul Control Asociații de Proprietari.
Consumul nu este calculat la pausal. Fiecare are apometre. Una peste alta vor sa schimbe si apometrele...
poate s-a facut o verificare si s-a constatat ca locatarii declarau consumuri nereale. iar variatiile valorilor nu pot fi foarte mari, tinand seama ca pretul unui metru cub de apa rece variaza intre 6 si 12 lei

MaBo8 a scris:

Consumul nu este calculat la pausal. Fiecare are apometre. Una peste alta vor sa schimbe si apometrele...

Consumul de apa poate scadea real cand persoana nu utilizeaza apa pentru varii motive servici,plecat din apartament sau in cazul cand nu se comunica index real,sau cand se fac interventii neautorizate pe instalatie cu scopul fraudarii inregistrarilor
Daca aveti suspiciuni puteti sesiza official conducerea asociatiei de proprietari sa dispuna verificari de natura sa clarifice situatia

Alte discuții în legătură

Consumul de apa pe scara lili77 lili77 Buna ziua .sunt pr\prietarul unui apartament si am apometru .administratorul imparte cei 90 m de apa inregistrati in plus la toti proprietarii ,fara a se ... (vezi toată discuția)
Tragerea la raspundere a personelor care nu declara consumurile de apa AncaIo AncaIo Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva ce masuri legale pot fi luate impotriva locatarilor care nu isi declara consumurile lunare reale a apometrelor, iar ... (vezi toată discuția)
Calcul consum apa apart. fara apometre ralu1 ralu1 Buna ziua, Din 27 de apartamente in bloc, numai 4 nu avem apometre. De peste 2 ani de zile nu s-a facut nici o citire a apometrelor din apartamente, toti ... (vezi toată discuția)