avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog sa-mi spuneti daca intr-o societate cu cca 240 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog sa-mi spuneti daca intr-o societate cu cca 240 salariati ...

va rog sa-mi spuneti daca intr-o societate cu cca 240 salariati distribuiti teritorial in opt orase din tara este obligatoriu incheierea unui contract de medicina muncii (sau mai multe contracte) sau se pot achiztiona servicii de medicina muncii care sa se realizeze fara contract/contracte
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:42, 28 Septembrie 2022
În general, se încheie contracte de acest gen.
Benevol, nicio firma/ medic, nu va presta o activitate de medicina muncii. Contractul este util pentru decontarea legala de catre angajator a serviciilor prestate de catre medic, dar si pentru contabilitatea firmei/ medicului in vederea taxarii si impozitarii.
In plus, contractul stabileste ca medicul are obligatia sa depuna la angajator un raport privind situatia sanatatii lucratorilor examinati medical pentru a respecta prevederile HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor,
-art. 29 (2) Serviciul de medicina muncii care asigură supravegherea stării de sănătate a lucrătorilor va întocmi şi va prezenta angajatorului, anual, un raport care va cuprinde în principal concluziile evaluării stării de sănătate a lucrătorilor, precum şi recomandări medicale privind promovarea sănătăţii la locul de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipa evaluare ady09 ady09 Cine face parte din echipa de evaluare a riscurilor SSM, daca angajatorul nu are contract cu un doctor de medicina muncii? Poate evaluatorul și angajatorul ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii ContSters266845 ContSters266845 Lucrez la o primarie si trebuie sa facem controlul periodic de medicina muncii. Primaria a incheiat un contract cu o clinica, eu am facut acest control la alta ... (vezi toată discuția)
Acces al companiei la analizele medicale Razvanov Razvanov Salut, Compania la care lucrez ne-a oferit un pachet medical la Medicover. Am folosit diverse beneficii ale pachetului si sunt interesat sa stiu daca ... (vezi toată discuția)