Bună ziua,
În februarie 2022 am depus cerere pentru partaj în urma divorțului. S-a comunicat fostului sot cererea de chemare în judecată, s-a stabilit primul termen în 06.06.2022. Instanța nu a stabilit taxa judiciară de timbru. Dl. judecator, s-a scuzat ca fiind culpa instanaței s-a dat termen 10.101.2022 pentru calacularea taxei de timbru. La dosar sunt toate certificatele fiscale ale imobilelor și toate documentele necesare calculării taxei de timbru. NU s-a calculat taxa și nici nu s-a emis nici o rezoluție în dosar. Am depus o adresă prin care am sesizat acesr lucru pentru a nu se amâna din nou termenul. Luni 10.10.2022 am termen. Ce pot să fac ? Instanța poate amâna din nou pentru acelasi motiv ? Că nu a calculat taxa de timbru ? Menționez din nou la dosar sunt toate actele necesare calculării taxei de timbru. (termenele sunt f. lungi 5-6 luni) Vă rog să-mi spuneți dpv legal ce pot face ? Vă mulțumesc.
Din punct de vedere legal nu aveți ce sa faceți,un judecător diligent ar fi trebuit sa va trimită adresa sa plătiți taxa pana în termen pt a nu mai pierde timp.Poate sa fie un cumul de factori grefier,judec,instanta aglomerata etc.La termen reiterati cererea ,este oarecum și vina dvs pt ca nu ați timbrat inițial, taxa care se putea completa dacă era cazul.Nu va grăbiți oricum procesul durează cel puțin un an și jumătate la fond dacă se face expertiza..
Mulțumesc. Vreau să solicit ajutor public judiciar, taxa este foarte mare, iar în acest moment venmiturile mele sunt foarte mici, salariul minim pe economie. Am fost angajată în firma deținută împreună cu fostul meu soț. Acesta m-a concediat, tocmai să mă pună în situația de a întâmpina greutăți la partaj. El este și directorul unei multinaționale în România și s-a pronunț'at divorțul din culpa lui exclusivă.
Pot să achit până în 10.10.2022 o sumă minimă (25% din taxă ) ca să considere cererea și ca procesul să-și urmeze cursul ?
Vă mulțumesc.
Daca aveați avocat trebuia actionat mai rapid încă de la început.Asa se face in mod normal.
Sunt însă costuri suplimentare dacă se vrea a se evita situatia in care va aflați azi și a se uza de urgentare.
Avocatii percep onorariu suplimentar pentru urgentare.
În prezent, cam depindeti de instanță...
Doar așteptarea a rămas deocamdată...