avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ? ce salariu va lua salariatul - pe perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

? ce salariu va lua salariatul - pe perioada de interimat ? + ...

? ce salariu va lua salariatul - pe perioada de interimat ? + va avea si acelasi spor ?

Buna ziua !
Va rugam frumos sa ne indrumati cum trebuie procedat in urmatorul caz:
- recent, contractul de munca al contabilului sef a incetat
- imediat, dupa plecarea contabilului sef, economistul institutiei a fost desemnat contabil sef interimar
- contabilul sef a avut spor pentru conditii vatamatoare

Intrebare:
1. - contabilul sef interimar – ce salariu va lua ?
– salariul fostului contabil sef ?
Sau
– salariul unui alt contabil sef, de la o alta institutie similara,
aflata in subordinea aceluiasi ordonator principal de credite ?
2. - contabilul sef interimar – va mai lua spor pentru conditii vatamatoare ? sau nu ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 23:07, 12 Octombrie 2022
va avea drepturile contabilului sef, in opinia mea.
Ne puteti ajuta cu un articol de Lege ?

In cazul de fata este vorba despre un angajat, personal contractual,
din cadrul unei institutii publice.

Și totuși .... în Legea salarizarii 153/2017 - se spune doar de salariul de functie ...
Cu sporul ... nimic ...

Conform
Art. 39: Aplicarea tranzitorie (1) - Până la aplicarea integrală a prevederilor prezentei legi,
pentru personalul nou-încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică
pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte profesionale,
salarizarea se face la nivelul de salarizare pentru funcţii similare din cadrul instituţiei/autorităţii publice
în care acesta este numit/încadrat sau din instituţiile subordonate acestora,
în cazul în care nu există o funcţie similară în plată

Dacă fostul contabil șef a plecat, se mai aplică prevederile următoare ? -mai poate fi vorba
- despre o funcţie similară în plată ?
sau se va merge pe
- nivelul de salarizare pentru funcţii similare din instituţiile subordonate acestora ? - pentru ca s-ar considera ca am fi
în cazul în care nu există o funcţie similară în plată ?
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2022
oanaportar, utilizator
Juristul spune ca, odata ce a plecat contabilul sef,
nu mai este in plata functia de contabil sef,
este ca si cum a disparut ... odata cu plecarea contabilului sef ...
adica nu am avea un salariu similar in plata
si ca va trebui sa luam in calcul salariul cel mai mare
dintr-o alta institutie, care este ca si institutia noastra, subordonata Consiliului Judetean ....

Disparand functia in plata,
cel care va fi interimar nu va mai lua sporul pentru conditii vatamatoare
avut de fostul contabilul sef.

Este corect asa ?

Pentru ca in Buletinul DSP din nov.2021,
contabilul sef lua sporul.
Iar in CCM /2022-2024, contabilul sef lua sporul.
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2022
oanaportar, utilizator
Este funcție de conducere?
Da. Este vorba despre contabil sef interimar.

Alte discuții în legătură

Salariu personal contractual muzeu Barberas Barberas Buna ziua, Ma numesc Dan Manuel si lucrez in sectorul bugetar, ramura cultura. As avea o intrebare referitor la salariul personalului contractual , mai exact ... (vezi toată discuția)
Cum se va proceda pentru noul angajat ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un răspuns : - peste 2nl zile, se va angaja un nou economist Vechiul economist și-a dat demisia, iar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.În luna noiembrie 2018 am susținut un concurs de ... MireaM MireaM Buna ziua.În luna noiembrie 2018 am susținut un concurs de angajare într-o instituție bugetară pentru un post de muncitor calificat III, în urma căruia ... (vezi toată discuția)