avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Am o mare nelamurile. Sunt in concediu de crestere copil in luna 20 din 24 si sunt insarcina cu cel de-al 2 lea copil. As vrea sa stiu daca am dreptul la indemnizatie crestere copil pentru cel de-al doilea avand in vede ca nu o sa am cele 12 luni de cotizatie si daca da cum o sa mi se calculeza indemnizatia de crestere copil?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 10:44, 20 Ianuarie 2010
Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
g) au beneficiat de indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani, respectiv până la vârsta de 3 ani în cazul copilului cu handicap;

Ce faceti dupa ce terminati concediu CIC primul copil ? reveniti la locul de munca cateva luni si apoi intrati in maternitate pentru al doilea copil?
Perioada cat ati fost in crestere si ingrijire copil, se considera perioada de stagiu asimilata si in consecinta veti beneficia de indemnizatie si pentru cel de al doilea copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie de maternitate ioanalapuste ioanalapuste Buna ziua, momentan sunt in concediu de maternitate si sunt insarcinata cu cel de al doilea copil. Doresc sa renunt la concediul de maternitate si sa ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil luizaradu luizaradu Buna ziua! In momentul de fata ma aflu in concediu de maternitate, dar vroiam ca in decursul celor doi ani sa fac si cel de-al doilea copil (fara a ma mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil!!!!!!!!!rog raspuns urgent! dana enaceanu dana enaceanu Am lucrat in invatamant 6 ani fara intrerupere,acum sunt PFI .Din ce m-am documentat pana acum se precizeaza sa existe 12 luni cotizate anterior datei de ... (vezi toată discuția)