avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit ocazional fara sediu social?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit ocazional fara sediu social?

Trebuie, si daca da, CUM, ce declaratii etc., sa platesc impozit pe venituri ocazionale?

Sunt desenator si vand ocazional (sa spunem de 1-5 ori pe luna) schite si creatii proprii, fie digital (scanez schita si o trimit clientului) fie fizic (trimit clientului bunul fizic). Clientii sunt atat din Romania cat si din afara tarii sau a UE.

Platile le primesc doar direct in contul bancar folosind fie revolut fie pay-pal.

M-am interesat pentru PFA dar momentan stau in chirie si nu pot obtine aprobare de la proprietar sa am sediul social unde locuiesc. De asemenea, nu doresc gazduirea sediului social la un serviciu care ofera asa ceva deoarece costurile unui asemenea serviciu sunt, dupa perioada, ori considerabil mai mari decat venitul realizat ori ar consuma peste 80% din acesta asa ca nu ar avea nici un sens.

Cum pot face sa platesc ce impozite este nevoie pentru cateva comenzi pe luna astfel incat nu am probleme cu ANAF-ul sau alte asemenea autoritati in cazul in care momentan nu se pune problema sa am acces la un sediu social deoarece pur si simplu ar consuma in cel mai bun caz aproape tot venitul?

Sunt convins ca legea nu paote fi atat de prost gandita incat practic sa nu permita aceste activitati celor care nu au deja casa si nu preconizeaza venituri mari.
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2022
mrrnd, utilizator
Cel mai recent răspuns: mrrnd , utilizator 11:27, 8 Octombrie 2022
Nu cunoaste chiar nimeni legea in aceasta zona?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie, si daca da, cum, ce declaratii etc., sa platesc impozit ... mrrnd mrrnd Trebuie, si daca da, CUM, ce declaratii etc., sa platesc impozit pe venituri ocazionale daca nu am o adresa pe care sa pot avea sediu social? Sunt desenator ... (vezi toată discuția)
Completare factura pfa in partida simpla danr2017 danr2017 Fac desene online, plata strict prin PayPal, clientii primesc 1-2 fisiere cu lucrarea lor. (strict persoane fizice, nu lucrez cu companii) Problema: se ... (vezi toată discuția)
Impozit marketing afiliat? uteeleezator uteeleezator Impozit marketing afiliat? Daca realizez venituri cu un website care trimite clienti mai departe la checkout-ul unei firme care vinde produse digitale ... (vezi toată discuția)