avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoare speta: Un ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoare speta: Un cadru ...

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoare speta:
Un cadru didactic asociat doreste sa preda la clasele a IX-a si a X-a (nivel liceal), un optional . Este absolvent al unei facultăti de profil (4 ani) si are nivelul I din modulul psihopedagogic. Din experienta anterioara stiu ca, pentru a preda la liceu ca si cadru didactic calificat trebuie sa fie finalizat si nivelul II al modulului psihopedagogic (art. 248, lit. g din L 1/2011). De asemenea, la art. 3, alin 5, 6, 7 din Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din invățământul preuniversitar în anul școlar 2022-2023 sunt prevederi clare referitoare la condiitile de predare în învățământul liceal. Cu toate aceste, cadrul didactic, sustinut și de alte persoane, pretinde ca poate preda ca si cadru didactic calificat pana la nivelul clasei a X-a (invatamant obligatoriu). Va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie: care este baza legala pentru a incadra respectiva persoană ca si cadru didactic calificat la nivelul liceal, in conditiile in care are finalizat doar nivelul psihopedagogic I și nu este absolvent al unui program de studii de master didactic cu durata de 2 ani, conform articolelor mai sus mentionate.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Profesor daca am terminat facultatea de drept Elena.1980 Elena.1980 Buna ziua, Am terminat Facultatea de Drept iar ulterior am urmat cursurile Modulului Pedagogic I, pt clasele V - VIII. Ulterior acestora am urmat si ... (vezi toată discuția)
Transfer de la o unitate de invatamant la alta (liceu) emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu care sunt conditiile de transfer de la un liceu la altul, dar si de la un profil la altul. Am o fata in clasa a IX a, la un liceu cu ... (vezi toată discuția)
Sistemul bologna flory01 flory01 Am absolvit Colegiul Univ. cu durata de 3 ani, apoi am absolvit Facult de Manag si ing econ, cu durata de 4 ani, prin continuare de studii. In aceste conditii ... (vezi toată discuția)