avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 1/LEGEA 196/2018 ACTUALIZATA PREVEDE Sef de scara? ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

1/LEGEA 196/2018 ACTUALIZATA PREVEDE Sef de scara? Daca nu, prevede ...

1/LEGEA 196/2018 ACTUALIZATA PREVEDE Sef de scara? Daca nu, prevede altceva?
2/ Seful de scara, in caz ca se convine trebuie sa fie proprietar in mod obligatoriu, sau orice locatar sau chirias ?
3/ Primaria poate fi ”creator” de legi, sau trebuie sa plice legile asa cum au fost elaborate de parlament?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:23, 28 Octombrie 2022
Nu există noțiunea de șef de scară, dar există prevederea de la art. 13, alin. 2-4 din Legea nr.196/2018,
privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, care prevede că:

(2) În condominiile cu mai multe tronsoane sau scări se pot constitui asociații de proprietari pe fiecare tronson ori scară în parte numai în condițiile în care proprietatea comună aferentă tronsoanelor sau scărilor poate fi delimitată și în condițiile în care există branșamente separate pe fiecare scară sau tronson.
(3) Divizarea unei asociații de proprietari existente în două sau mai multe asociații, pe scări sau tronsoane, se face numai în condițiile în care proprietatea comună aferentă tronsoanelor sau scărilor poate fi delimitată și în condițiile în care există branșamente separate pe fiecare scară sau tronson, la propunerea majorității proprietarilor din scara sau tronsonul respectiv, cu acordul majorității proprietarilor din asociația ce urmează a se diviza.
(4) Dacă este cazul, asociațiile de proprietari înființate pe scări sau tronsoane de clădire își reglementează între ele raporturile juridice cu privire la aspectele tehnice comune acestora, printr-o anexă la acordul de asociere.
Va multumesc !!! Va rog sa imi indicati parcursul juridic pentru infiintarea unei Asociatii de proprietari la nivelul unei scari. Scara in care locuiesc este delimitata prin bransamente separat de cealalta scara. Blocul are 10 etaje, si scara are 44 proprietari de apartamente. Multumesc !!!
Va multumesc !!! Va rog sa imi indicati parcursul juridic pentru infiintarea unei Asociatii de proprietari la nivelul unei scari. Scara in care locuiesc este delimitata prin bransamente separat de cealalta scara. Blocul are 10 etaje, si scara are 44 proprietari de apartamente. Multumesc !!!

Atomi / Brasov

1-Legiuitorul nu a prevazut calitatea de sef de scara
Echipa manageriala a asociatiei de proprietari este constituita din presedinte,comitet executiv,administrator,cenzor/
comisie de cenzori
De regula se dispune ca membrii comitetului executiv sa fie reprezentanti ai scarilor condominiului
2- Conform disp L nr 196/2018 adunarea generala alege prin vot persoanele reprezentante ale asociatiei de proprietari care obligatoriu trebuie sa detina cumulativ atat calitatea de proprietar cat si de membru proprietar respectiv sa detina incheiat acord de asociere cu asociatia de proprietari
3-Primaria nu detine autoritatea si competenta sa dispuna legi
4-Procedura constituirii asociatiei de proprietari este concret prevazuta in disp L nr 196/2018
Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Separare lidia01 lidia01 cum procedezi cand vrei ca tu sa ramai cu asociatia mama iar scara cealalta sa isi infiinteze asociatia lor de proprietari (vezi toată discuția)
Noi avem o asociație de proprietari pe scară, dar nu ne-am ... zmarius zmarius Noi avem o asociație de proprietari pe scară, dar nu ne-am despărțit de cealaltă asociație, având restanțieri. Plățile (apă și curent pe scară) le ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.am și eu o intrebare.acum patru ani ne-am transformat ... Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum patru ani ne-am transformat din asociație de locatari în asociație de proprietari.Blocul este format din 4 scari.Pina ... (vezi toată discuția)