avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament primit, fara acte la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament primit, fara acte la notar

Ma aflu intr-o situatie putin mai atipica . Am intrat in posesia cheilor si a actelor unei garsoniere in urma decesului unei persoane.

Proprietara din acte a decedat acum mai multa vreme insa a fost lasat mostenire catre un alt domn. Acest domn nu a facut actele de succesiune si ulterior a decedat si acesta lasand mostenire mai departe fiicei acestuia actele garsonierei. Aceasta cand a aflat de mostenire , cand a fost informata ca trebuie sa plateasca intretinerea a spus ca nu vrea nimic de a face cu apartamentul respectiv si mi-a trimis mie prin curierat rapid toate actele si cheile si ca sa mi-l dea mie , dar ca nu vrea sa faca nimic la notar , eu nici macar nu o cunosc pe aceasta doamna ,doar sunt administrator la acel bloc.

Se poate face ceva ca sa pot intra oficial in proprietatea garsonierei ?
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2022
Mytro, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu vrea sa faca, nu veti fi proprietar niciodata.
Puteti sa o sprijiniti sa plateasca actele ca succesiunile trebuie dezbatute in ordinea deceselor si apoi sa va doneze/ vanda garsoniera
Am inteles. Multumesc . Pot totusi profita de aceasta proprietate in vreun fel ? Acum sunt toate actele la mine,certificate de nastere, deces, casatorie, testamente, acte vanzare cumparare etc. Pot inchiria dau face ceva cu acea garsoniera ?

gi-jane2 a scris:

daca nu vrea sa faca, nu veti fi proprietar niciodata.
Puteti sa o sprijiniti sa plateasca actele ca succesiunile trebuie dezbatute in ordinea deceselor si apoi sa va doneze/ vanda garsoniera

Puteti închiria sau folosi dvs
Mai bine închiriați ce e al dumneavoastră și locuiți în această garsonieră.
ca nu vrea sa faca nimic la notar ,
Atat timp cat mostenitorul d edrept nu intelege sa incheie declarative pe proprie raspundere ca renunta la masa succesorala dv nu aveti posibilitatea sa deveniti proprietar al acelui apartament
Discutati cu proprietara apartamentului,comunicati ca intelegeti sa suportati dv toate debitele

Alte discuții în legătură

Succesiune ciudata. este testamentul valid??? ema.1 ema.1 Buna seara. Avem urmatoarea problema de rezolvat: tata a avut doua surori.Nici una dintre ele nu a avut descendenti. Una dintre ele a decedat in 2006 ,fiind ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)
Testament gasit la multi ani de la deces danaver danaver Buna ziua, Facand ordine printre actele din casa am gasit un testament al unui prieten al bunicilor mei care ne lasa mie si surorii mele toata masa lui ... (vezi toată discuția)